Εκπαιδευτικός Οργανισμός «LA SALLE» Ελλάδας

11η επιμορφωτική διημερίδα για διευθυντικά στελέχη Λασαλιανών σχολείων

  • Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2019 - 06:23

Παρά τη  θερινή ραστώνη και τις υψηλές θερμοκρασίες, τριάντα επτά διευθυντικά στελέχη από τα τέσσερα λασαλιανά εκπαιδευτήρια Ελλάδας και τα δύο εκπαιδευτήρια των Αδελφών Ουρσουλινών, συναντήθηκαν στην Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» για την προγραμματισμένη επιμορφωτική διημερίδα με θέμα: «Για μια αποτελεσματική «λασαλιανή» διοίκηση των σχολείων μας».

Την πρώτη ημέρα, το πρόγραμμα προέβλεπε εισηγήσεις, καταθέσεις εμπειριών και μαρτυρίες από πεπειραμένους διευθυντές αλλά και από νεότερους, με στόχο την ανάλυση του ρόλου και της αποστολής του διευθυντή στην εκπαιδευτική κοινότητα. Με αφορμή τις πέντε εισηγήσεις και τις τέσσερις μαρτυρίες, ακολουθούσε κάθε φορά εποικοδομητική συζήτηση.

Τη δεύτερη ημέρα, ο κ. Διονύσιος Μεσσάρης, σύμβουλος οργάνωσης και ανάπτυξης εκπαιδευτικών δομών, τέως περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, παρουσίασε με τις εισηγήσεις του τις στρατηγικές και τις προϋποθέσεις που ευνοούν την ανάπτυξη της συνεργασίας, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας στη σχολική μονάδα. Αναφέρθηκε, επίσης, στη συνεργατική ηγεσία-coaching και στη διοίκηση αλλαγών.

Τα εργαστήρια στις Ομάδες Εργασίας έδωσαν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν εμπειρίες, να υιοθετήσουν πρακτικές για μια αποτελεσματική διοίκηση των σχολείων μας και, τέλος,, να προγραμματίσουν συγκεκριμένες δράσεις για το νέο σχολικό έτος, γιατί πίσω από την επιμόρφωση υπήρχε η έγνοια και η αγάπη για τους μαθητές.

Η διήμερη συνάντηση έληξε με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων και με πολλές ευχές για καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές.

Ετικέτες: