Ήχησε το "πρώτο κουδούνι" σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία

  • Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2019 - 11:01

Σε κλίμα ανανέωσης, νοσταλγίας και χαράς, τελέστηκε ο αγιασμός στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Σύρου, από τους εκπροσώπους των τοπικών Εκκλησιών.

Κατά την πρώτη ημέρα του νέου διδακτικού έτους, οι μαθητές και εκπαιδευτικοί ξαναγύρισαν στο χώρο του σχολείου, με ανανεωμένη διάθεση και όρεξη, προκειμένου να ξεκινήσει η δουλειά μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Οι Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολείων καλωσόρισαν τους νέους μαθητές, οι οποίοι, είτε ξεκινούν από φέτος το ταξίδι τους στη μάθηση, είτε συνεχίζουν από νέο σχολικό περιβάλλον, ενώ παράλληλα, φρόντισαν να μιλήσουν από καρδιάς, σχετικά με τη σημασία του σχολικού περιβάλλοντος, των σχέσεων μέσα στο σχολείο και των καρπών της προσπάθειας και της μελέτης, για τα ίδια τα παιδιά.

Σε όλες τις τελετές του αγιασμού στα σχολεία του νησιού έδωσαν το "παρών" εκπρόσωποι της πολιτείας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, αλλά και της Παιδείας. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, κ. Νίκος Λειβαδάρας, θέλοντας να δηλώσει ξεκάθαρα την διάθεση στήριξης του Δήμου, παραβρέθηκε αρχικά στην κοινή τελετή αγιασμού του 6ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου και Ειδικού Σχολείου Ερμούπολης, ενώ στη συνέχεια, παρέστη στον αγιασμό του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Παράλληλα, όπως είχε ανακοινωθεί, στελέχη της Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης Νοτίου Αιγαίου, βρέθηκαν στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, προκειμένου να μοιράσουν στα παιδιά ενημερωτικά φυλλάδια, σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή.

Θα ακολουθήσει προσθήκη φωτογραφιών, αλλά και αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου.

Το παρόν άρθρο συνοδεύουν φωτογραφίες από το σχολικό συγκρότημα που φιλοξενεί το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το 2ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, το Δημοτικό Σχολείο Βάρης, το Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας και τα Νηπιαγωγεία Ποσειδωνίας και Φοίνικα.