«Παραμυθένια μαθηματικά» στο Νηπιαγωγείο Φολεγάνδρου

  • Δευτέρα, 15 Ιουνίου, 2020 - 06:10

Τα Μαθηματικά του Νηπιαγωγείου μέσα από παραμύθια και μύθους όπως, το «Μαγικό Γάντι», «Ο Χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει», «Τα δώρα του Άη-Βασίλη», «Η κυρά Δημοκρατία» και «Η Δόνα Τερηδόνα» προσέγγισε το Νηπιαγωγείο Φολεγάνδρου μέσα από τη συμμετοχή του σε άλλο ένα πρόγραμμα της eTwinning κοινότητας.

Το έργο « Παραμυθένια μαθηματικά» σχεδιάστηκε στα πλαίσια της eTwinning δράσης STEM 2.0 με στόχο την εκπαίδευση και εξοικείωση των παιδιών στην αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας για την κατανόηση μαθηματικών εννοιών, την επικοινωνία και την καλλιέργεια της ομαδικότητας και της συνεργασίας.

Στο πρόγραμμα έλαβαν συνολικά μέρος οχτώ νηπιαγωγεία από την Ελλάδα και ένα σχολείο από τη Σερβία. Για τις ανάγκες του έργου, χρησιμοποιήθηκε ο εξοπλισμός kids first coding-robotics ενώ αναπτύχθηκαν ανεξάρτητες δραστηριότητες, που έδωσαν στους λιλιπούτειους μαθητές την ευκαιρία να επεξεργάζονται και να αξιοποιούν νέα δεδομένα, να συγκρίνουν και να επιλύουν προβλήματα.

Μασκότ του έργου ήταν ο ντεντέκτιβ Μύθης με βοηθό το ρομποτάκι του. Κάθε φορά που αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, ο ίδιος απευθυνόταν στα παιδιά και ζητούσε τη βοήθειά τους. Χάρη στη συνεργασία όλων των σχολείων που έγιναν μια «οικογένεια» για το σκοπό αυτό, υλοποιώντας από κοινού τις δραστηριότητές τους, δόθηκαν φυσικά λύσεις σε όλα τα προβλήματα.