Διάκριση της ομάδας ρομποτικής του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας

Βραβείο Συνεργασίας για τους «Robot Masters»

Το δρόμο της δημιουργίας και της προοπτικής έδειξαν οι «Robot Masters» του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας μαζί με 29 ακόμη μαθητικές ομάδες Δημοτικών Σχολείων από όλη την Ελλάδα, προκριθείσες στον τελικό του Διαδικτυακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2020 του WRO Hellas.

Οι Συριανοί μαθητές Αλεξάνδρα Βακονδίου, Χρήστος Λούβαρης, Γιώργος Νησιώτης, Χριστίνα Ρούσσου, Ήβη Στεφάνου και Μυρτώ Τατάκου – Βουτσίνου όχι μόνο έφτασαν στην πηγή, αλλά ήπιαν και νερό, αποσπώντας το Ειδικό Βραβείο Συνεργασίας για το «Vinci Fun Park», ένα διαφορετικό λούνα παρκ, εμπνευσμένο από σχέδια και έργα του σπουδαίου Ιταλού ζωγράφου, γλύπτη, εφευρέτη, αρχιτέκτονα, μηχανικού και επιστήμονα Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, η ομάδα της Ποσειδωνίας με υπεύθυνη εκπαιδευτικό και προπονήτρια τη Μαρία Ιωσηφίδου παρουσίασε διαδικτυακά τις πέντε συνολικά κατασκευές της και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 10 μαθητικές ομάδες της Περιφέρειας που διακρίθηκαν στην ανοικτή κατηγορία για το Δημοτικό "Από τον Αρχιμήδη στον DaVinci".

Σημειώνεται πως, πριν από τις αλλαγές που προκλήθηκαν λόγω κορωνοϊού, στη φετινή διοργάνωση είχαν δηλώσει συμμετοχή περίπου 380 σχολεία, εκ των οποίων μόνο τα 100 έλαβαν μέρος στην διαδικτυακή μορφή του διαγωνισμού, ο οποίος ανακοινώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Τα παιδιά της Ποσειδωνίας, αν και διανύουν πλέον τον πρώτο χρόνο φοίτησής τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, συμμετείχαν στο διαγωνισμό και τις παρουσιάσεις με την ίδια χαρά και ζήλο που επέδειξαν για τη ρομποτική κατά τη διάρκεια της ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού.

Μάλιστα, το Ειδικό Βραβείο Συνεργασίας δεν απονεμήθηκε τυχαία στην ομάδα, καθώς στο πλαίσιο της παρουσίασης, προκλήθηκαν κάποια τεχνικά προβλήματα, που αντιμετωπίστηκαν από τα παιδιά με εντυπωσιακή ψυχραιμία και διάχυτο το πνεύμα συνεργασίας που διέπνεες τη μέχρι σήμερα κοινή πορεία τους.

Οι επισκέπτες του «Vinci Fun Park» έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια χαλαρή βαρκάδα στο ποτάμι, να ανέβουν σε ένα καρουζέλ με κούνιες, να περπατήσουν σε μια γέφυρα πάνω από το ποτάμι και να οδηγήσουν ένα αυτοκινητάκι που ανεβαίνει μια τεράστια ανηφόρα.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στα παιδιά της Ποσειδωνίας όσο και σε όλες τις ομάδες που ανταποκρίθηκαν και αντεπεξήλθαν σε αυτή την ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη διεξαγωγή του Τελικού.