Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Κορησσίας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Prolepsis

Οι μαθητές της Κέας σε «Διατροφοπεριπέτειες»

  • Πέμπτη, 8 Απριλίου, 2021 - 06:08

Η σημασία κατανάλωσης τροφών που περιέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τη σωστή ανάπτυξη και λειτουργία του οργανισμού μας υπογραμμίστηκε μέσα από τη συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Κορησσίας Κέας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis με θέμα την υγιεινή διατροφή.

Κατά το τρέχον σχολικό έτος, το Ινστιτούτο Prolepsis, με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας AB Βασιλόπουλος, υλοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις μέσω τηλεκπαίδευσης με τίτλο «Διατροφοπεριπέτειες» με στόχο την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί συνολικά σε 5.000 μαθητές σχολείων σε ολόκληρη την Ελλάδα, από την επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου, η οποία απαρτίζεται από διαιτολόγους-διατροφολόγους και ειδικούς προαγωγής υγείας, σε συνεργασία με παιδαγωγούς και θεατρολόγους.

Οι μικρότεροι μαθητές (Α, Β και Γ Δημοτικού) θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην Χώρα των Νόστιμων Βασιλείων και μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι γεμάτο γρίφους, χρώματα και φαντασία να βρουν όλα τα κομμάτια του παζλ της υγιεινής διατροφής!

Οι μεγαλύτεροι μαθητές (Δ, Ε και Στ Δημοτικού) θα γνωρίσουν τις βασικές έννοιες της διατροφής, τις ομάδες τροφίμων, τη συχνότητα και τις αναλογίες των γευμάτων μέσα από διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων, ομαδικές δραστηριότητες και κίνηση.

Για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος έχει εξασφαλισθεί σχετική άδεια από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο δεκάλογος της υγιεινής διατροφής

Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές της Α’,Β’,Ε’ και ΣΤ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κορησσίας Κέας υλοποίησαν διαδικτυακά κάποιες δράσεις οι τάξεις Α’,Β’,Ε’ και ΣΤ’, υλοποίησαν διαδικτυακά το πρόγραμμα του Ινστιτούτου με την κυρία Ευαγγελία Ζιώγα. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και η Κ. Αθηνά Λινού ( Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ).

Κατά τη διάρκεια της δράσης, τα παιδιά έμαθαν δέκα διατροφικές συνήθειες που μπορούν να υιοθετήσουν στην καθημερινότητά τους με στόχο να γίνουν τρόπος ζωής.

Το πρόγραμμα προτείνει, μεταξύ άλλων, στους μαθητές να τρώνε πολλά και διαφορετικά φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα, να πίνουν γάλα, να επιλέγουν δημητριακά, ψωμί, φρυγανιές, μακαρόνια και ρύζι ολικής άλεσης, να τρώνε 4-7 αυγά την εβδομάδα, να πίνουν πολύ νερό, να αθλούνται και να αποφεύγουν τη ζάχαρη.