“ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ”

2ο ΓΕΛ Αγρινίου: Κατάληψη με σημείο αναφοράς το σεξισμό και τις επιπτώσεις του

  • Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου, 2021 - 06:24

Η τηλεκπαίδευση μέσω της ειδικής πλατφόρμας ενεργοποιήθηκε σήμερα για τους μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) Αγρινίου καθώς το σχολείο τους τελεί υπό κατάληψη. Δύο πανό με περιεχόμενο που στρέφεται ενάντια στο σεξισμό και τη σεξουαλική βία δίνουν το στίγμα της κινητοποίησης.

Δεδομένης της υποχρεωτικότητας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex Meetings, που προβλέπει Υπουργική Απόφαση στην περίπτωση κατάληψης, κανείς μαθητής δεν βρισκόταν στο σχολείο το διάστημα που ακολούθησε μετά τη λήψη της σχετικής απόφασης, προκειμένου να διασαφηνιστούν τα αιτήματα. “Καμία μόνη απέναντι στο Σεξισμό που βιάζει – σκοτώνει – παρενοχλεί” και “Στο σπίτι – στο δρόμο – στο σχολείο, στη δουλειά μας, κάτω τα ξερά σας από τα σώματά μας “, αναφέρουν τα πανό που τοποθέτησαν τα παιδιά στο φράκτη του προαυλίου.

Ωστόσο, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Αθανάσιος Σαρδέλης στον οποίο απευθύνθηκε το sinidisi.gr, ανέφερε ότι οι μαθητές έχουν διατυπώσει το αίτημα για διοργάνωση εκδήλωσης με εκπαιδευτικό – ενημερωτικό περιεχόμενο με σημείο αναφοράς το επίκαιρο θέμα που τους απασχολεί, ενδεχόμενο που, όπως σχολίασε, προσέγγισε με θετικό τρόπο η διεύθυνση του σχολείου.

Στο ερώτημα αν, πέρα από τα περιστατικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας όπως οι γυναικοκτονίες των τελευταίων μηνών και οι καταγγελίες στο χώρο της ηθοποιίας, επηρέασε τους μαθητές κάποιο άλλο γεγονός που πυροδότησε την αντίδρασή τους, ο κ. Σαρδέλης ξεκαθάρισε ότι δεν του έχει αναφερθεί το παραμικρό.

Υπό κατάληψη με άλλα αιτήματα τελούν και δύο Γυμνάσια, το 2ο και 6ο Αγρινίου και σύμφωνα με τον κ. Σαρδέλη εκτιμάται ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί το συντομότερο.