Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πάρου

"Κερδίσαμε μία μάχη!!! Δεν εφησυχάζουμε!"

  • Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021 - 18:56

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στο λιμάνι της Παροικιάς από μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και φορείς της Πάρου σε συνδυασμό με τους αγώνες των παιδιών την προηγούμενη εβδομάδα, απέδωσαν καρπούς. Ανεπίσημα ενημερωθήκαμε ότι δεν θα γίνει η συγχώνευση των τμημάτων στο Γυμνάσιο της Παροικιάς και θα καλυφτούν κάποια κενά των εκπαιδευτικών από αρχές Νοεμβρίου, σε σχολεία του νησιού. Με επιφύλαξη αυτές οι πληροφορίες μέχρι να βγει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Δεν εφησυχάζουμε όμως! Το ότι κερδίσαμε μία μάχη, δεν σημαίνει ότι κερδίσαμε τον πόλεμο. Περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις για το ΕΠΑΛ, τη διαγραφή των απουσιών των μαθητών που απείχαν από τα μαθήματα λόγω κινητοποιήσεων και την κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών. Απευθύνουμε έκκληση προς τους γονείς για δραστηριοποίηση στο πλευρό των συλλόγων των σχολείων που μαθητεύουν τα παιδιά τους. Είναι επιτακτική ανάγκη η συμμετοχή, διότι τα προβλήματα δε σταματούν εδώ. Τα κενά των εκπαιδευτικών δεν θα καλυφθούν όλα ενώ τα κτιριακά ζητήματα που απασχολούν τις εκπαιδευτικές δομές είναι πολλά. Μην περιμένουμε να χτυπήσει το πρόβλημα τη δική μας πόρτα.

Σύνθημά μας το ‘’Σήμερα εσύ, αύριο εγώ’’. Χειροκρότημα στα παιδιά που θυσίασαν ακόμα μία μέρα μαθήματος και απουσιών για να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία. Χειροκρότημα στους εκπαιδευτικούς που θυσίασαν ακόμα μία φορά ώρες εργασιών και κατ’ επέκταση χρήματα από το μισθό τους.

Χειροκρότημα στο δήμαρχο και στον έπαρχο Πάρου και σε όσους δημοτικούς συμβούλους, έπραξαν τα δέοντα για την επίτευξη του στόχου. Χειροκρότημα στους πολιτιστικούς, αθλητικούς, επαγγελματικούς & πολιτικούς φορείς για τις ανακοινώσεις στήριξης στον αγώνα μας. Χειροκρότημα στους συλλόγους γονέων & κηδεμόνων καθώς και σε όλους τους γονείς που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία χωρίς να αντιμετωπίζουν πρόβλημα συγχώνευσης τμημάτων στο σχολείο τους. Χειροκρότημα στους εθελοντές που κράτησαν ένα πανό, που τράβηξαν φωτογραφίες & video και που σήκωσαν μαζί μας το βάρος της διαμαρτυρίας. Χειροκρότημα στο λιμεναρχείο για την ασφάλεια που μας παρείχε την ώρα της παραμονής μας στο λιμάνι. Χειροκρότημα στα ΚΤΕΛ Πάρου που συνέβαλαν στην ομαλή και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών. Χειροκρότημα στα ΜΜΕ που προώθησαν στα κανάλια τους τις επιστολές και την αφίσα μας. Δε μπορούμε να μην αναφέρουμε την παρουσία των μικρών μαθητών των δημοτικών σχολείων που μας έκαναν να ελπίζουμε με τη συμμετοχή τους, για ένα καλύτερο μέλλον στην Πάρο.