Η παιδεία το 2021

  • Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου, 2022 - 06:13

20/1: Βρέθηκε στέγη για το Ειδικό Νηπιαγωγείο Ερμούπολης. Συνύπαρξη με το Νηπιαγωγείο Βάρης στο κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου του χωριού από τον Σεπτέμβριο του 2021.

30/1: Σε κινητοποίηση, κατά των σχεδιαζόμενων μεταρρυθμίσεων στην παιδεία και συγκεκριμένα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως επίσης και στην προοπτική αστυνόμευσης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, προχώρησαν φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Συστημάτων και Προϊόντων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

1/2: Με εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση θα πραγματοποιούνται από σήμερα τα μαθήματα στα Λύκεια των «κόκκινων» περιοχών του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, μεταξύ των οποίων, η Μύκονος και η Σαντορίνη.

2/3: Συντριπτικά είναι τα ποσοστά συμμετοχής σχολικών μονάδων των Κυκλάδων στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, που κήρυξαν η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

18/3: Μεταξύ των μαθητών της Σύρου που συμμετέχουν δυναμικά στον Πανελλήνιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής «RoboMarathon», βρίσκεται και μία τετραμελής ομάδα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης.

7/4: Συμμετοχή παιδιών από τη Σύρο, την Τήνο και τη Μήλο στον διαγωνισμό «Πυθαγόρας».

16/4: Μεγάλη συμμετοχή Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της πρωτεύουσας των Κυκλάδων στον 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

28/4: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου 39ο παγκοσμίως στον στόχο για την ποιοτική εκπαίδευση.

13/5: Στα «Πειραματικά Σχολεία» της χώρας εντάχθηκαν το 6ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης και το 1ο Γυμνάσιο Σύρου, κατόπιν εισήγησης των Διευθυντών Εκπαίδευσης.

19/5: Παράσταση διαμαρτυρίας της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη μετατροπή του 1ου Γυμνασίου Σύρου σε Πειραματικό Σχολείο.

2/6: Η Υφυπουργός Παιδείας στα εγκαίνια του νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Πάρου.

3/6: Mε το Χρυσό Βραβείο στα Education Leader Awards 2021 τιμήθηκε το 2o Νηπιαγωγείο Ερμούπολης για τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα E-twinning με θέμα την δημιουργική ανακύκλωση και με τίτλο «Εφευρέτες παιχνιδιών - Ανακυκλωτές της Χαράς» την χρονιά 2019-2020.

14/7: Το 1ο βραβείο απέσπασε η συμμετοχή της μαθήτριας του ΓΕΛ Σύρου, Ελένης Βαμβακούση στην 9η Biennale Παιδικής Ζωγραφικής.

27/7: Στις 1.466 οι θέσεις για τους μόνιμους διορισμούς στο Ν. Αιγαίο.

10/9: Με αντιπροσωπείες μαθητών κι εκπαιδευτικών, οι αγιασμοί στις σχολικές μονάδες της χώρας στις 13 Σεπτεμβρίου.

19/10: “Κύμα” αντιδράσεων για συγχωνεύσεις τμημάτων στις Κυκλάδες από Συλλόγους Διδασκόντων, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, Δημάρχους, Επάρχους, Βουλευτές και Συλλόγους Εκπαιδευτικών στον νησιωτικό νομό με φόντο τον “εξορθολογισμό” που επιδιώκει το Υπ. Παιδείας.

27/10: 1ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στη Μύκονο. Διήμερη επιμόρφωση εκπαιδευτικών του νησιού για τη διδασκαλία της ρομποτικής από την ομάδα του Syros OpenLab.

5/11: 27ος Δρόμος Ειρήνης στη Σύρο. Συμμετοχή μαθητών από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης στην πολιτιστικής, ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας δράση του 1ου Γυμνασίου Σύρου.

15/11: Την ποιοτική αναβάθμιση του Εργαστηρίου Πληροφορικής, Τεχνολογίας και Φυσικών Επιστημών του 3ου Γυμνασίου Σύρου επιδίωξε επιτυχώς η Διεύθυνση του Σχολείου, απευθυνόμενη στην ONEX και τον πρόεδρό της, Πάνο Ξενοκώστα για την απόκτηση σύγχρονου εξοπλισμού που θα έχουν στη διάθεσή τους πλέον, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

24/11: Το 3ο Νηπιαγωγείο Τήνου ξεχώρισε και διακρίθηκε στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό του Εθνικού Κέντρου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

 

Ετικέτες: