Τα παιδιά ζωγραφίζουν για να σώσουν τα λιβάδια ποσειδωνίας

Μια αισιόδοξη και πρωτότυπη έκθεση  ζωγραφικής παρουσιάστηκε χθες, στην πλατεία του Φοίνικα, με έργα των μικρών μαθητών του νηπιαγωγείου Φοίνικα.

Η υπαίθρια έκθεση  είχε θέμα “Τα πολύτιμα λιβάδια Ποσειδωνίας” και ήταν ένα συνδυασμός ζωγραφικής τέχνης και άλλων τεχνικών.  Η έκθεση και τα έργα προέκυψαν από την υλοποίηση ενός σχεδίου δράσης που αναπτύχθηκε στο νηπιαγωγείο Φοίνικα για την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα λιβάδια ποσειδωνίας. Ο φορέας πoυ έχει εκπονήσει το πρόγραμμα είναι το Cyclades Preservation Fund το οποίο, μέσα στο πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος, κάλεσε τα παιδιά να συμμετάσχουν σε αυτόν το διαγωνισμό ζωγραφικής.

 “Βήμα βήμα, ολοκληρώθηκαν τα έργα και τότε σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πολύ ωραίο να γίνει μια έκθεση κοντά στη θάλασσα και στα λιβάδια της ποσειδώνιας που υπάρχουν στον όρμο του Φοίνικα, έτσι ώστε τα παιδιά να μεταφέρουν τα μηνύματά τους στους επισκέπτες” δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη” η προϊσταμένη νηπιαγωγός του νηπιαγωγείου Φοίνικα, Γεωργία Σταματοπούλου η οποία μαζί με τις συναδέλφους της, Αλεξάνδρα Μητάκου, Μαρία Κουκή και Βάγια Ξούρου δούλεψαν ομαδικά ώστε τα παιδιά να ολοκληρώσουν τα έργα τους, μέσα από μια διαδικασία εκμάθησης και ψυχαγωγίας.

“Εμείς, καθόλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης, προσπαθούμε ώστε τα παιδιά να έχουν μια ενεργή συμμετοχή , να θέτουν ερωτήματα, να προβληματίζονται , να προτείνουν λύσεις και να παίρνουν αποφάσεις. Tα παιδιά σε αυτήν την ηλικία είναι εξαιρετικά φιλομαθή και ανοιχτά σε ερεθίσματα και είναι στοργικά σε ζητήματα που αφορούν τον άνθρωπο, όπως η ειρήνη, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, το περιβάλλον. Είναι συγκινητικά δρώντα και ενεργά άτομα, με μία θετικότητα η οποία τα κάνει να βιώνουν αυτό που συμβαίνει, με ένα μεγαλείο” συμπλήρωσε η κ. Σταματοπούλου.

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου Φοίνικα μέσω αυτής της δράσης, εξέφρασαν τη επιθυμία τους να ακουστούν και να μας δείξουν το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο. Με τα υπέροχα σχέδια, τα φωτεινά χρώματα και τα αισιόδοξα μηνύματα που είχαν προσθέσει πάνω στην κάθε τους δημιουργία, μας προ(σ)καλούν να γίνουμε ενεργοί πολίτες για τη σωτηρία του πλανήτη και του μέλλοντός τους.