ΓΕΛ Σύρου: Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων για την πτώση σοβάδων σε μαθητή

  • Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, 2023 - 08:18

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει αναλυτικά για όλες τις κινήσεις που έγιναν, μετά την πτώση σοβάδων στο Γενικό Λύκειο Σύρου την περασμένη Παρασκευή, που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας μαθητής, εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου:

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Συλλόγου:

Ενημέρωση για τα γεγονότα τραυματισμού μαθητή και τα Κτιριακά προβλήματα του ΓΕΛ από τον Σύλλογο Γονέων ΓΕΛ Σύρου. 14 Νοεμβρίου 2023

- Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με το γεγονός που συνέβη στο σχολείο μας την Παρασκευή 10/11/2023 όταν μαθητής μας στην προσπάθεια του να προσεγγίσει μπάλα που είχε πέσει στην οροφή εξωτερικού διαδρόμου, μέρος του στηθαίου αποκολλήθηκε. Αποτέλεσμα ήταν όπως ήδη γνωρίζετε από τα τοπικά μέσα, ο μαθητής να τραυματιστεί ελαφρά ΕΥΤΥΧΩΣ και να καταστραφούν τα γυαλιά του.

- Ο σύλλογος ενημερώθηκε το Σάββατο μέσω mail με έγγραφο του Διευθυντή κ. Ρούμελη προς τον Δήμο Σύρου, τις Τεχνικές υπηρεσίες, τη Σχολική Επιτροπή Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας όπου επεσήμανε για άλλη μια φορά την τραγική κατάσταση που βρίσκονται τα κτίρια του Γ.Ε. Λ. Σύρου και την ανάγκη για ΑΜΕΣΗ επισκευή και των τεσσάρων κτιρίων, με προτεραιότητα την επισκευή των σοβάδων. Να σημειωθεί ότι, δεν είναι η πρώτη φορά που αποκολλώνται κομμάτια του τοίχου. Και τον Μάιο του έτους 2023, όπως πληροφορηθήκαμε, κατέρρευσε μέρος οροφής σε σημείο όπου περιμένουν οι μαθητές για να μπουν στις αίθουσες. Και πάλι ΕΥΤΥΧΩΣ έγινε σε ώρα που το σχολείο ήταν κλειστό.

- Ο Σύλλογος την Τρίτη 14-11-2023 παραβρέθηκε σε συνάντηση με θέμα το κτιριακό πρόβλημα των εγκαταστάσεων του ΓΕ.Λ. που είχε ζητήσει το δεκαπενταμελές του σχολείου μας με τον Δήμαρχο κ. Νίκο Λειβαδάρα στο Δημαρχείο Σύρου, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μηνά Αληφραγκή. Τους μαθητές συνόδευε ο Διευθυντής του Σχολείου μας κ. Ρούμελης και στην συνάντηση συμμετείχαν και μέλη του δεκαπενταμελούς του Π.ΕΠΑ.Λ. Σύρου με τον Διευθυντή τους κ. Λέστο.

- Η ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι κλιμάκιο του Δήμου με μηχανικούς και εργάτες μετέβη στο σχολικό συγκρότημα το πρωί της Δευτέρας 13/11/2023 και, αφού αξιολόγησαν την κατάσταση, προχώρησαν σε καθαίρεση των χαμηλών τμημάτων των εξωτερικών προβληματικών σοβάδων. Για τα σημεία που οι σοβάδες δεν μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς σκαλωσιά τοποθετήθηκε κορδέλα που απαγορεύει στα παιδιά να πλησιάσουν τους τοίχους. Να σημειωθεί ότι ο έλεγχος των σοβάδων δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς τα υψηλότερα σημεία δεν είναι προσβάσιμα. Σε ερώτηση μας για το πότε θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος ο Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες 10 ημέρες θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος – καθαίρεση των επικίνδυνων σοβάδων, όχι μόνο του συγκεκριμένου σημείου που έγινε το συμβάν, αλλά και ολόκληρου του κτιριακού χώρου του ΓΕ.Λ. Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσουν άμεσα στην  διερεύνηση – εξεύρεση λύσης για την επισκευή και αποκατάσταση όποιων προβλημάτων υπάρχουν ή θα προκύψουν από τον έλεγχο του κτιρίου.

 - Μεταξύ άλλων, σε ερωτήσεις των μαθητών μας και του Διευθυντή για το τι έχει κάνει ο Δήμος μετά το έγγραφο του κ. Διευθυντή όταν αποκολλήθηκαν σοβάδες τον Μάιο του 2023 ο κ. Αληφραγκής απάντησε ότι προκηρύχθηκε διαγωνισμός για εργασίες επισκευής ποσού 170.000€ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού που θα περιελάμβανε και τις επισκευές του σχολείου μας αλλά απέβη άγονος.

- Ο Σύλλογός μας προτίθεται την επόμενη εβδομάδα, να αποστείλει έγγραφο και να ζητήσει ενημέρωση για το πόρισμα της έκθεσης ελέγχου των κλιμακίων του Δήμου σχετικά με την άρση ή μη της επικινδυνότητας, καθώς και ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των εργασιών καθαίρεσης των υπόλοιπων επικίνδυνων σοβάδων. Επίσης, θα ζητήσουμε συνάντηση με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

- Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι η σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας στο σχολείο διασφαλίζεται από μια απαγορευτική κόκκινη κορδέλα.

- Ζητάμε άμεσα τον έλεγχο όλων των επιχρισμάτων, την καθαίρεση των κατεστραμμένων τμημάτων, την επισκευή και αποκατάσταση των καθαιρεμένων σημείων και οποιωνδήποτε άλλων επικίνδυνων προκύψουν από τα πορίσματα του Δήμου, προκειμένου να περιοριστεί η ζημιά και να υπάρξει ασφαλής πρόσβαση και παραμονή των παιδιών μας στη σχολική μονάδα.

 Η Πρόεδρος        Η Γραμματέας