Μέτρα δεσμευτικά χωρίς λαϊκή συγκατάθεση

Ενημέρωση, σχετικά με τα μέτρα, που η κυβέρνηση αναμένεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους εταίρους, πραγματοποίησε ο Βουλευτής της Ν.Δ., κ. Ιάσων Φωτήλας.

Ο κ. Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βρέθηκε στη Σύρο, στο πλαίσιο ενημέρωσης των τοπικών στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφορικά με το νέο πακέτο μέτρων, το οποίο έχει δεσμευτεί να περάσει από το Κοινοβούλιο η κυβέρνηση, αλλά και της εκστρατείας της Ν.Δ. προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες στον τομέα της υγείας, μέσω δια ζώσης συνομιλιών, με τους ανθρώπους, που τον στελεχώνουν.

Όπως τόνισε ο κ. Φωτήλας, παρ’ όλο, που η κυβέρνηση χρησιμοποίησε θριαμβολογικούς τόνους, επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα, που θα κληθεί να ψηφίσει και να εφαρμόσει, εντούτοις, αυτά, αναμένεται να πλήξουν ιδιαίτερα, τόσο τα μεσαία, όσο και τα μικρά εισοδήματα, αντίθετα στις συνεχείς δεσμεύσεις από την Κουμουνδούρου, ότι γίνεται προσπάθεια να προστατευτούν οι περισσότερο ευάλωτες ομάδες. Παράλληλα, ανέφερε, ότι τα νέα μέτρα δεν έχουν σε καμία περίπτωση τη στήριξη των πολιτών, αλλά πρόκειται να δεσμεύσουν και τις επόμενες κυβερνήσεις για την επιβολή τους, στην περίπτωση που «περάσουν» από τη Βουλή, τις επόμενες ημέρες.

Εκφράζοντας την πεποίθηση, πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είναι εκείνος, που έχει την ικανότητα, να οδηγήσει τη χώρα – χωρίς πομπώδεις εξαγγελίες, περί «σκισίματος» μνημονίων – στην ασφάλεια, την επόμενη μέρα, υπογράμμισε, ότι η Νέα Δημοκρατία, αναγνωρίζοντας τα λάθη του παρελθόντος, ξεκίνησε την αλλαγή μέσα από τα ίδια της τα «σπλάχνα», όπως είναι η ΟΝΝΕΔ, προχώρησε στην αναδιάρθρωση του κόμματος και των στελεχών, ενώ τώρα δηλώνει έτοιμη, να αναλάβει την εξουσία, προκειμένου να αλλάξει και τη χώρα.

Τέλος, ο βουλευτής επεσήμανε, ότι στην περίπτωση, που η νυν αξιωματική αντιπολίτευση κληθεί να αναλάβει τα ηνία του κράτους, ακόμη κι αν περάσουν τα νέα μέτρα της σημερινής κυβέρνησης, προτίθεται να εκμεταλλευτεί την «ευελιξία», όπως τη χαρακτήρισε, των μνημονίων και την βούληση των εταίρων για επίτευξη στόχων ανεξαρτήτως μεθόδου, ώστε να προτείνει λύσεις, που δεν θα πλήξουν τα εισοδήματα, αλλά θα έχουν κύριο άξονα το «συμμάζεμα» του κράτους, ώστε αυτό να γίνει ευέλικτο και αποτελεσματικό, καταργώντας δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες, όπως το Εθνικό Ίδρυμα Μελετών «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης - ο Γέρος του Μοριά», του οποίου μόνος στόχος, όπως υποστήριξε, είναι η οργάνωση εκδηλώσεων για τον Θ. Κολοκοτρώνη και άλλες τέτοιες ενέργειες, που δεν θα πλήξουν την «τσέπη» του πολίτη, αλλά θα εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα για το ελληνικό δημόσιο. Ταυτόχρονα, όπως υποστήριξε ο κ. Φωτήλας, στόχος είναι και η ενίσχυση της ιδιωτικής επενδυτικής πρωτοβουλίας, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των ιδιωτικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, τονίζοντας, πως γειτονικές χώρες της Ελλάδας, όπως η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Τουρκία, επωφελούνται εκατομμύρια ευρώ, από φοιτητές, που σπουδάζουν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια και σε αυτή την κατεύθυνση, και η Ελλάδα, με περισσότερες προϋποθέσεις ανάπτυξης του κλάδου, οφείλει, κατόπιν των απαραίτητων συνταγματικών μεταρρυθμίσεων, να «ανοίξει» και αυτή την αγορά.