Ο Γ. Βρούτσης με αφορμή την Εθνική Αναλογιστική Μελέτη

  • Πέμπτη, 31 Μαΐου, 2018 - 19:46

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τη δημοσίευση νέας αναλογιστικής μελέτης της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Και η νέα αναλογιστική μελέτης της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαψεύδει όλες τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών σχετικά με τη δήθεν επαναδιαπραγμάτευση των μειώσεων στις συντάξεις που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ».

 

Πλήρης Δήλωση

«Η νέα Αναλογιστική Μελέτη που μόλις δημοσιεύτηκε, αποκαλύπτει ότι η υποτιθέμενη διαπραγμάτευση της εθισμένης στο ψέμα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη μη περικοπή των συντάξεων που έχει ήδη νομοθετήσει αποτελεί ακόμη μια προσπάθεια εξαπάτησης συνταξιούχων και εργαζομένων!

Όλες οι τελευταίες δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών σχετικά με τη μη μείωση των συντάξεων διαψεύδονται καθημερινά και το αφήγημα της επαναδιαπραγμάτευσης των περικοπών που οι ίδιοι ψήφισαν καταρρέει. Δεν είναι μόνο ο Ν.4472/2017 (Αχτσιόγλου) που με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο προβλέπει την περικοπή της προσωπικής διαφοράς σε όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, δεν είναι μόνο το 4ο συμπληρωματικό μνημόνιο που επίσης τις προβλέπει, δεν είναι μόνο οι δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων (Μοσκοβισί). Από χθες προστέθηκε και η Αναλογιστική Μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, η νέα αυτή Αναλογιστική Μελέτη ενσωματώνει και προεξοφλεί στη σελ. 4  -ως βασική παραδοχή σε όλους τους υπολογισμούς της- την περικοπή των συντάξεων το 2019 (προσωπική διαφορά κύριων και επικουρικών), όπως ήδη προβλέπεται από το Ν.4472/2017.

Η διαπραγμάτευση που υπόσχεται η εθισμένη στο ψέμα κυβέρνηση, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ακόμη προσπάθεια εξαπάτησης των συνταξιούχων.  Εξάλλου, από το 2015 οι τελευταίοι έχουν υποστεί 21 άδικες και αχρείαστες μειώσεις στις συντάξεις τους, βάσει των οποίων οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις μειώνονται μεσοσταθμικά κατά 35% και 44% αντίστοιχα, σε σχέση με το 2014».