Προετοιμασία του εμπορικού κόσμου για την καλοκαιρινή γιορτή στη Σύρο στις 18 Αυγούστου

Αυγουστιάτικη “Λευκή Νύχτα”

Αντίστροφη μέτρηση για υψηλά ποσοστά εκπτώσεων που θα αγγίξουν το 70%, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου

“Λευκή Νύχτα” στην Ερμούπολη θα διοργανώσει για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στις 18 Αυγούστου, προκειμένου να ευχαριστήσει το καταναλωτικό κοινό για τη στήριξή του και να ενισχύσει και τα καταστήματα του κέντρου, προσφέροντας υψηλά ποσοστά εκπτώσεων.

Η απόφαση λήφθηκε πρόσφατα, στην κατεύθυνση που ακολουθεί ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ανανεώνοντας το “ραντεβού” του με τους κατοίκους του νησιού, σε μία όμορφη εμπορική γιορτή που προετοιμάζει και που όπως δήλωσε στην “Κοινή Γνώμη” ο πρόεδρός του, Βαγγέλης Αλεξανδρίδης, θα περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις.

Ο ίδιος εκτός από την αναφορά του στη Λευκή Νύχτα, κλήθηκε να τοποθετηθεί και για την πορεία των εκπτώσεων στη Σύρο, αναφέροντας πως, τον Αύγουστο οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές.

Νέο “ραντεβού” για 5η χρονιά στη Σύρο

“Είναι η πέμπτη χρονιά που διοργανώνουμε Λευκή Νύχτα” ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου, τονίζοντας παράλληλα πως, “θα κάνουμε τη Λευκή Νύχτα στις 18 Αυγούστου, ημέρα Σάββατο”, καθώς όπως εξήγησε, θα υπάρχει δυνατότητα προσέλευσης στον κόσμο, αφού δεν λαμβάνει χώρα κάποια άλλη μεγάλη εκδήλωση ή πολιτιστικό γεγονός.

“Έχουμε δει το πολιτιστικό πρόγραμμα και δεν έχει ιδιαίτερες εκδηλώσεις εκείνη την ημέρα, οπότε πήραμε αυτή την απόφαση” σημείωσε, εξηγώντας μάλιστα πως, “Προετοιμάζουμε κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά, αυτός είναι ο στόχος μας, ώστε να μείνουν ευχαριστημένοι οι συμπολίτες μας”.

Εκτός από τις διάφορες ευχάριστες μουσικές και όχι μόνον, εκπλήξεις που προετοιμάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου, ο ίδιος πρόσθεσε, πως, “Θέλουμε να ικανοποιήσουμε και να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες μας και να δείξουμε την ανταπόδωσή μας και γι αυτό, εκείνη την ημέρα θα κάνουμε και καλύτερες τιμές με μεγάλες εκπτώσεις ώστε οι πελάτες να αγοράσουν καλά προϊόντα σε πάρα πολύ καλές τιμές”.

Παράλληλα δε, εξήγησε πως, “θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε και τους επισκέπτες του νησιού και όσους θα βρίσκονται εκείνες τις ημέρες στον τόπο μας”, αναφέροντας πως, “γενικά ο στόχος είναι να τους ευχαριστήσουμε όλους και σαφώς να έχουν και όφελος οι επαγγελματίες και τα εμπορικά καταστήματα”.

Ερωτηθείς για το ωράριο λειτουργίας εκείνης της ημέρας, ο ίδιος ανέφερε πως, “Τα καταστήματα θα μείνουν ανοικτά ως αργά το βράδυ και επειδή θα είναι ημέρα μετά τον Δεκαπενταύγουστο, θεωρούμε πως θα έχουμε και πολύ αυξημένη κίνηση”. Θέλησε να συμπληρώσει δε, πως καθ΄ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αρκετά καταστήματα μένουν ανοικτά ως αργά τα μεσάνυχτα. “Προσπάθειά μας καθημερινά είναι όσο υπάρχει κίνηση να παραμένουμε ανοικτά ως αργά το βράδυ”, σχολίασε, ενώ επικεντρώνοντας την αναφορά του στην ημέρα της Λευκής Νύχτας, τόνισε πως, “Θα πεζοδρομήσουμε και το πρώτο τμήμα της οδού Σταματίου Πρωίου ως την οδό Κέας και θα προσπαθήσουμε να απομακρυνθούν και τα οχήματα και οι μηχανές που συσσωρεύονται καθημερινά στον δρόμο”.

Έως και 70% τα ποσοστά των εκπτώσεων

Σχετικά με την πορεία των εκπτώσεων, ο κ. Αλεξανδρίδης υπήρξε σαφής ως προς τις προσφορές που θα ακολουθήσουν εντός του Αυγούστου. “Οι εκπτώσεις τελειώνουν 31 Αυγούστου. Έχουμε μεγάλο εκπτωτικό διάστημα ακόμη και ο Αύγουστος είναι ένας μήνας μέσα στον οποίο οι έμποροι ανεβάζουν πολύ τα ποσοστά των εκπτώσεων” εξήγησε, τονίζοντας ειδικότερα πως, “Τα ποσοστά φθάνουν στο 50% ενώ και την ημέρα της Λευκής Νύχτας αλλά και μετά θα φθάσουμε σε ποσοστό 70%”.

“Θα έχουμε καλές τιμές και μετά τις 15 Αυγούστου σταθερά υψηλά ποσοστά” συμπλήρωσε παρακάτω, σημειώνοντας επίσης πως, “Οι επαγγελματίες θέλουν να δουλέψουν και οι καταναλωτές θα είναι ευκαιρία να κάνουν πολύ οικονομικές αγορές”.

Υποτονική η επισκεψιμότητα τον Ιούλιο”

Εκτός των ανωτέρω, ο κ. Αλεξανδρίδης κλήθηκε να μιλήσει και για την επισκεψιμότητα την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο. “Ακούω πάρα πολλά παράπονα. Πολλά. Δεν έχει το νησί τον κόσμο που είχε πέρυσι το καλοκαίρι. Αυτό είναι δεδομένο μέχρι τις 31 Ιουλίου, αυτό διαπιστώσαμε” ανέφερε, υποστηρίζοντας πως, “Δυστυχώς δεν είχαμε την κίνηση της τελευταίας χρονιάς”.

Εξηγώντας τους λόγους που συμβαίνει αυτό, υποστήριξε πως, “Οι επισκέπτες μας είναι Έλληνες” και όπως πρόσθεσε, “όσοι έρχονται στο νησί δεν έχουν την πολυτέλεια να ξοδέψουν χρήματα. Αποτέλεσμα είναι ότι περιορίζονται στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, στα σούπερ μάρκετ, στη θάλασσα και σε έναν καφέ”.

Προτού ολοκληρώσει τις δηλώσεις του, υπογράμμισε πως η Σύρος έχει ανάγκη από δράσεις προβολής που εστιάζουν σε αγορές του εξωτερικού.

“Το νησί θέλει κι έχει ανάγκη από εξωστρέφεια. Χρειάζεται προβολή στο εξωτερικό. Καλό είναι το Τρίαθλο, καλό είναι το LG AEGEAN BALL, αλλά όλα αυτά σύμφωνα και με όσα μεταφέρουν διάφοροι επαγγελματίες έχουν μία δυναμική εντός της χώρας” ανέφερε, σημειώνοντας τέλος πως, “Πρέπει η προβολή να στοχεύσει οργανωμένα σε κοινό εκτός Ελλάδας”.