Συμπαράσταση των εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στους συμβασιούχους

  • Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου, 2019 - 14:57

Τα τελευταία χρόνια όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, ζήσαμε σημαντικούς αγώνες για το δικαίωμα στην σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα απέναντι σε μια πολιτική που, παρά τις εναλλαγές κυβερνήσεων, στοχεύει σταθερά ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, ανεξάρτητα από εργοδότη και σχέση εργασίας .

Χιλιάδες συνάδελφοι εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς του Δημοσίου ( ΟΤΑ, Νοσοκομεία, Εκπαίδευση, αλλά και άλλους κλάδους), κατέβηκαν στους δρόμους και απαίτησαν τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, όλων αυτών των ανθρώπων που καλύπτουν πραγματικά κενά και ανάγκες του Δημοσίου που προκύπτουν μετά από δέκα χρόνια «παγώματος» προσλήψεων. Με τον τρόπο αυτό εξυπηρετούνται πολλοί στόχοι :

α. εξασφαλίζονται φτηνοί και ευέλικτοι εργαζόμενοι με μειωμένα δικαιώματα,

β. δημιουργούνται διαφορετικές κατηγορίες εργαζομένων στο ίδιο αντικείμενο και ειδικότητα,

γ. υλοποιείται έμμεσα η συρρίκνωση του Δημοσίου στην κατεύθυνση του μικρού επιτελικού κράτους, με παράλληλη προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και της «ανταποδοτικότητας», πράγμα που τελικά οδηγεί σε μεγαλύτερο χαράτσωμα των απλών πολιτών,

δ. δημιουργούνται νέες στρατιές εργαζομένων - ομήρων για προεκλογική χρήση….

Σε αυτό το πλαίσιο εκπονήθηκε και υλοποιείται πρόγραμμα Πυροπροστασίας 2018. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσλήφθηκαν πανελλαδικά 5.006 εργαζόμενοι που βαφτίζονται «ωφελούμενοι», προκειμένου να καλυφθούν πάγιες ανάγκες των υπηρεσιών, ενώ πραγματικός ωφελούμενος είναι ο εργοδότης.

Ο Σύλλογός μας, σταθερά προσανατολισμένος υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από εργοδότη και σχέση εργασίας, συμπαραστέκεται στον αγώνα και στηρίζει πλήρως τα αιτήματα των συμβασιούχων συναδέλφων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και μέλη μας. Ο αγώνας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, είναι και δική μας υπόθεση.

Για τον λόγο αυτό :

Α. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η Επιτροπή Εργαζομένων στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας Σύρου – Κυκλάδων και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, κηρύσσοντας δίωρες στάσεις εργασίας για τη Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 ( 12:30 μ.μ. – 2:30 μ.μ.) καθώς και την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου ( 12:30 μ.μ. – 2:30 μ.μ.). Συμμετέχουμε και στις αντίστοιχες συγκεντρώσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στον ΟΑΕΔ Σύρου.

Β. Συμμετέχουμε σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στους κατά τόπους περιοχές της περιοχής ευθύνης του Σωματείου μας ( Πειραιάς – Αττική, Δωδεκάνησος).