Μηνύματα συσπείρωσης κι εκλογικής νίκης από τους βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης και Κυκλάδων της ΝΔ, Κ. Μάρκου και Γ. Βρούτση

“Έτος Νέας Δημοκρατίας το 2019”

Κοπή πίτας για τα μέλη και τους φίλους της ΝΟΔΕ Κυκλάδων και της ΔΗΜ. Τ.Ο. Σύρου

Επιβεβλημένη την αλλαγή σελίδας στη χώρα σε επίπεδο κυβέρνησης θεώρησαν οι βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης και Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μάρκου και Γιάννης Βρούτσης στα μηνύματα που απηύθυναν στους πολίτες, από την πρωτεύουσα του νησιωτικού νομού, προκειμένου όπως υποστήριξαν η Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά.

Η κα Μάρκου επισκέφθηκε τη Σύρο ως επίσημη προσκεκλημένη της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, ο πρόεδρος της οποίας, Χρήστος Καφτηράνης και τα μέλη της, από κοινού με τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Σύρου έκοψαν την πίτα τους για το 2019 το βράδυ του Σαββάτου.

Συνοδευόμενη από τον πρώην Υπουργό Εργασίας, νυν βουλευτή Κυκλάδων και Τομεάρχη Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Βρούτση, η Κατερίνα Μάρκου ως υποψήφια Ευρωβουλευτής, έστειλε τα δικά της μηνύματα, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν και οι δύο το μεσημέρι του Σαββάτου, στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κυκλάδων.

Όχι στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ναι στη Νέα Δημοκρατία και την πρόοδο

Την κα Μάρκου καλωσόρισαν οι κκ Βρούτσης και Καφτηράνης επισημαίνοντας τη θετική πορεία της στα πολιτικά πράγματα μέχρι σήμερα και τονίζοντας πως η ίδια αξίζει να υποστηριχθεί στις ευρωεκλογές, προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να στείλει ηχηρό το μήνυμα κατά του λαϊκισμού σε υψηλότερο επίπεδο.

Η ίδια, αφού εξέφρασε τη χαρά της για την παρουσία της στη Σύρο, μίλησε για τα ζητήματα που ανοίγει σε πολιτικό επίπεδο η νέα Δημοκρατία, για την προσεχή εκλογική αναμέτρηση, εξηγώντας πως, χρήσιμο είναι η κάλπη των Ευρωεκλογών να λάβει “δημοψηφισματικό χαρακτήρα” και να ενισχυθεί η φωνή της Νέας Δημοκρατίας, που όπως υποστήριξε είναι φωνή υπεύθυνη για την Ελλάδα και φωνή ξεκάθαρη κατά του λαϊκισμού της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η κα Μάρκου έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναδεικνύοντας το σημαντικό γεωγραφικό πλεονέκτημα που την χαρακτηρίζει ενώ ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να χαρακτηρίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ως “τη μεγαλύτερη εθνική ήττα σε καιρό ειρήνης”, σημειώνοντας πως οι Έλληνες “δεν ξεχνούν αυτήν την προδοσία”.

Επισήμως τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τις κάλπες σε Αυτοδιοικητικό και εθνικό επίπεδο ανέλυσε ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος εξήγησε μεταξύ άλλων, πως, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε προεκλογικό πυρετό προετοιμασίας, ώστε να μπει τέλος στην πολιτική ευτελισμού των θεσμών από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος, βαθιά πεπεισμένος πως οι βουλευτικές εκλογές δεν θα καθυστερήσουν, υποστήριξε κατηγορηματικά πως, “το 2019 θα είναι έτος της Νέας Δημοκρατίας”.

Το βράδυ του Σαββάτου ακολούθησε η εκδήλωση για την κοπή πίτας στο κέντρο “Ζοζεφίνα” στον Γαλησσά, στην οποία έδωσαν το “παρών” αρκετά νυν και πρώην στελέχη των οργάνων της Νέας Δημοκρατίας σε επίπεδο Κυκλάδων, όπως και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Σύρου, Στάθης Μπαρμπούνης.