Συνέντευξη του προέδρου της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, Χρήστου Καφτηράνη για τις ευρωεκλογές του 2019

"Αν ο λαός επιλέξει Νέα Δημοκρατία, ο Τσίπρας να πάει σε εκλογές"

"Να γυρίσει σελίδα ο Ελληνικός λαός στη χώρα και με την ψήφο του στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου" δηλώνει κατηγορηματικά ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, Χρήστος Καφτηράνης, ο οποίος καλεί τους πολίτες να στηρίξουν ξεκάθαρα το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. 

 

Με φόντο την  εκλογική αναμέτρηση που πλησιάζει ο ίδιος παραχώρησε συνέντευξη στην "Κοινή Γνώμη", μιλώντας για την ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά στις Ευρωεκλογές. 

  • Λίγες ημέρες απέμειναν ως την προσφυγή των πολιτών στις κάλπες. Μιλάμε για τριπλή κάλπη, ωστόσο εστιάζοντας στις Ευρωεκλογές θέλουμε τη δική σας τοποθέτηση για το πώς προσεγγίζει αυτές τις εκλογές της εκπροσώπησης της χώρας στην ΕΕ, η Νέα Δημοκρατία.

"Προτεραιότητά μας είναι οι Ευρωεκλογές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν μεγάλη αξία και οι εκλογές του Α΄ και Β΄ Βαθμού. Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στις Ευρωεκλογές γι αυτό έχουμε καταρτίσει ένα πάρα πολύ καλό ευρωψηφοδέλτιο που δεν έχει καμία σχέση με των άλλων κομμάτων. Είναι αντιπροσωπευτικό της κοινωνίας κι έχει ανθρώπους του επιχειρείν, πρόσωπα αναγνωρισμένης αξίας και αξιόλογους πολίτες στην επαγγελματική και κοινωνική πορεία τους. 

Πρέπει να πω πως για τη Νέα Δημοκρατία αυτές οι Ευρωεκλογές είναι ιδιαιτέρως σημαντικές γιατί αφορούν όλους τους πολίτες της Ελλάδος και πρέπει κάποια στιγμή να κατανοήσουμε πως εκτός από πολίτες της χώρας μας, είμαστε και πολίτες της Ευρώπης. Επίσης, είναι πολύ πιο σημαντικές από κάθε άλλη φορά, γιατί ακούσαμε τον κ. Τσίπρα, τον Πρωθυπουργό, να λέει ότι η ψήφος των Ευρωεκλογών είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τους πολίτες. Αυτό από μόνο του καταλαβαίνετε ότι δίνει μία ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί θα κριθεί το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας και της πατρίδας μας. Από την πλευρά μας καλούμε τον κόσμο να στηρίξει ξεκάθαρα και υπεύθυνα τη Νέα Δημοκρατία ως απάντηση στα λόγια του κ. Τσίπρα". 

  • Συμμερίζεστε πως αυτές οι Ευρωεκλογές θα έχουν δημοσκοπικό χαρακτήρα; 

"Όχι απλά δημοσκοπικό χαρακτήρα. Από τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας ζήτησε την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών στη δική του κυβέρνηση, σημαίνει ότι το βράδυ των Ευρωεκλογών, εφόσον ο Ελληνικός λαός ψηφίσει κι επιλέξει τη Νέα Δημοκρατία, οφείλει ο ίδιος να προκηρύξει άμεσα εκλογές, αφού δεν θα έχει τη δεδηλωμένη από τους πολίτες. Επαναλαμβάνω όπως ο ίδιος ζήτησε".

  • Άρα, καλείτε τον κόσμο να συμμετέχει στις Ευρωεκλογές σε μία περίοδο που υπάρχει "φόβος" απόστασης των πολιτών από τη συγκεκριμένη κάλπη. 

"Καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει. Να μην υπάρξει χαλαρή ψήφος και να δουν αυτές τις εκλογές με τη βαρύτητα που έχουν. Πρέπει ο κόσμος να πάρει μέρος και με την ψήφο του από τώρα να δώσει την απάντηση στη χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών για την Ελλάδα. Να πει ο κόσμος ότι ήρθε η ώρα να μας αφήσει αυτή η κυβέρνηση. Ως εδώ για εκείνους, για να πάμε παρακάτω. Είναι σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος ότι την 26η Μαΐου του δίνεται η ευκαιρία να αλλάξει σελίδα στη χώρα". 

  • Ποια είναι τα κύρια θέματα που προτάσσει η Νέα Δημοκρατία και με βάση αυτά καλεί τον κόσμο να στηρίξει τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές της; 

"Καλούμε τον Ελληνικό λαό στις 26 Μαΐου να αποδοκιμάσει την κυβέρνηση, τα κυβερνητικά μέτρα και την οπισθοδρόμηση που έφερε η τετραετής πορεία του κ. Τσίπρα, καθώς επίσης καλούμε τους πολίτες να καταδικάσουν τον Πολακισμό. Επίσης να καταδικάσουν τον διχαστικό λόγο, την υπερφορολόγηση, αλλά και αυτό που ζούμε τελευταία και αφορά σε σκηνές "χυδαιότητας" στην ελληνική Βουλή. Λυπούμαστε πάρα πολύ διότι ο κ. Τσίπρας τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή κατά τις οποίες συζητήθηκε το θέμα "Πολάκη", μας έδειξε τον πραγματικό εαυτό του, ο οποίος ταυτίζεται απόλυτα με τον ίδιο τον Πολάκη.

Ζητάμε να επιβραβεύσει ο κόσμος τη δική μας στάση και τα δικά μας μέτρα τα οποία κι έχει ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης για την επόμενη ημέρα".

  • Η νησιωτικότητα δεν έχει υποστηριχθεί στη χώρα μας όσο θα έπρεπε. Για ποιον λόγο να εμπιστευθεί ο νησιώτης τη Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές; Υπάρχει ατζέντα διεκδικήσεων που θα τον ανακουφίσουν; 

"Όπως πολύ καλά έχουν ακούσει οι νησιώτες από τα χείλη του προέδρου μας - ο οποίος επισκέπτεται τα νησιά χωρίς κλούβες και ΜΑΤ για να επικοινωνεί με τον απλό πολίτη - υπάρχουν μία σειρά θεμάτων. Για τα νησιά μας, η επόμενη μέρα θα σημάνει μία ελάφρυνση της φορολογίας. Για εμάς, για τη Νέα Δημοκρατία, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η Νέα Δημοκρατία δίνει έμφαση στην επιχειρηματικότητα και στην ανάπτυξη με μέτρα σοβαρά και ουσίας, που θα βοηθήσουν. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα φέρει επιδόματα "Χριστουγεννιάτικα" ή εκλογικά. Θεωρούμε πως η επόμενη ημέρα, θα είναι μία πάρα πολύ καλή ημέρα για τα νησιά μας, εφόσον, όπως ακούσαμε και από τον πρόεδρό μας, θα έχουμε μείωση στη φορολογία, θα μειωθεί ο ΦΠΑ, θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ και θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα στην επιχειρηματικότητα. Είναι σημαντικό να δοθεί ευκαιρία σε νέους επιχειρηματίες να ανοίξουν "φτερά" κάτι που θα οδηγήσει και σε θέσεις απασχόλησης". 

  • Εκτός από τις Ευρωεκλογές, η Νέα Δημοκρατία έχει δηλώσει με σαφήνεια τη στήριξή της και σε περιφερειακό επίπεδο. Όσον αφορά το Ν. Αιγαίο, στηρίζει την παράταξη Χατζημάρκου. Θέλουμε μία δική σας τοποθέτηση γι αυτό και για το κλίμα όπως έχει διαμορφωθεί με τις υποψηφιότητες. 

"Όπως γνωρίζουν όλοι οι Δωδεκανήσιοι και οι Κυκλαδίτες, στο Νότιο Αιγαίο, η Νέα Δημοκρατία έχει στηρίξει από την πρώτη στιγμή με απόφαση του προέδρου και του κόμματος τον Γιώργο Χατζημάρκο. Για εμάς είναι ένας επιτυχημένος Περιφερειάρχης και του δίνουμε τη δυνατότητα να συνεχίσει το έργο του και την επόμενη τετραετία. Πιστεύουμε ότι θα είναι και ο νικητής των εκλογών. Εδώ, θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους Νεοδημοκράτες. Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκεθαρίσει τη θέση της, στηρίζει από την πρώτη στιγμή και μόνο τον Γιώργο Χατζημάρκο. Είναι απόφαση προέδρου και επομένως όλοι οι υπόλοιποι, που για χ,ψ λόγους παρουσιάζονται ως Νεοδημοκράτες ή υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας ή θέλουν να πάρουν ένα μέρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν ανήκουν σε εμάς και δεν είναι επιλογή μας. Επομένως, έχουν θέσει από μόνοι τους, τον εαυτό τους εκτός κόμματος".