Επίσκεψη του υποψήφιου Ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργου Αμυρά στη Σύρο

“Η πίτα της οικονομίας να αναπτυχθεί με επενδύσεις”

Παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κυκλάδων για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου

Να στηριχθεί το “ισχυρό ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας” δεδομένης της κρισιμότητας των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου για την πορεία της Ελλάδας στην ΕΕ ήταν το μήνυμα του υποψήφιου Ευρωβουλευτή, Γιώργου Αμυρά, o οποίος επισκέφθηκε τη Σύρο, το πρωί του Σαββάτου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής περιοδείας του.

Ο κ. Αμυράς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, πλαισιωμένος από τον πρόεδρό της, Χρήστο Καφτηράνη και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Σύρου της Νέας Δημοκρατίας, Στάθη Μπαρμπούνη.

Πολιτική αλλαγή με καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας”

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν με την ψήφο τους την προσπάθεια της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας για την πορεία της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη, τόνισε αρχικά πως, “Οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου θα προσφέρουν στους πολίτες δύο “νοστιμότατους” καρπούς. Ο ένας καρπός είναι ότι με την καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας, θα ανοίξει η πόρτα για πολιτική αλλαγή έτσι ώστε να έχουμε να θυμόμαστε ότι η πρώτη φορά Αριστερά ήταν και η τελευταία. Ο δεύτερος θρεπτικός καρπός αυτής της κάλπης θα είναι ότι θα αναδειχθεί μία ισχυρή Ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας η οποία θα έχει πολύ δουλειά τα επόμενα πέντε χρόνια να κάνει, γιατί θα πρέπει να πάρει τη χώρα από τα χαμηλά που την έχει ρίξει ο κ. Τσίπρας και να την οδηγήσει και πάλι ψηλά εκεί που της αρμόζει”.

Μιλώντας για τις δικές του προτεραιότητες και διεκδικήσεις σε επίπεδο Ευρώπης, ο ίδιος ο κ. Αμυράς πρόσθεσε τα ακόλουθα: “Πρώτον να επιστρέψουν οι ξενιτεμένοι νέοι κι επαγγελματίες, σε μια πατρίδα που θα δίνει ίσες ευκαιρίες προς όλους και η αξιοκρατία θα είναι ο κανόνας. Η δεύτερη προτεραιότητά μου είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ασχολούμαι τα τελευταία 16 χρόνια με το ζήτημα και γι αυτό θα πω ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής πρέπει να είναι υψηλή προτεραιότητα για όλους μας διότι οι θεομηνίες, οι παρατεταμένες ξηρασίες, ο κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές από φυσικές καταστροφές κ.α. δεν έτυχαν απλώς, αλλά είναι το αποτέλεσμα της κακής παρέμβασης του ανθρώπου στο κλίμα. Χωρίς υγιές περιβάλλον δεν έχουμε τίποτα. Τέλος, η τρίτη προτεραιότητα που θέτω εγώ ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής είναι η προστασία των προσωπικών μας δεδομένων”.

Ο Γιώργος Αμυράς αμέσως μετά, υποστήριξε πως, “η Ευρώπη και πρέπει και μπορεί να αλλάξει, διότι η Ευρώπη που ζούμε σήμερα, δεν είναι η Ευρώπη που οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πριν από πολλά χρόνια που έβαζε τη χώρα στην ΕΟΚ, αλλά είναι Ευρώπη αργοκίνητη, με αδιαφάνειες και μία Ευρώπη που μερικές φορές είχε τιμωρητικές διαθέσεις σε βάρος των Ελλήνων”. Ως εκ τούτου, επεσήμανε πως για τους στόχους της Νέας Δημοκρατίας για μία καλύτερη Ελλάδα και μία καλύτερη Ευρώπη, “Γι αυτό δίνω τον αγώνα μου”, συμπληρώνοντας μάλιστα πως, “Το πώς θέλεις να είσαι στην Ευρώπη εξαρτάται από το τί κυβέρνηση θέλεις να έχεις και στη χώρα σου”.

Καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, υπογράμμισε πως, “Εμείς θέλουμε να κάνουμε την επανάσταση της λογικής”.

Στο πλαίσιο των δημοσιογραφικών ερωτήσεων, ο κ. Αμυράς κλήθηκε να τοποθετηθεί για τη διαπίστωση πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την Ευρώπη, κάτι που υποτιμά δυστυχώς και την αξία των Ευρωεκλογών.

“Συμφωνώ ότι υπάρχει μία δυσκολία ενημέρωσης του κόσμου για την πολιτική στην Ευρώπη. Η δική μου η προσπάθεια και η Ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωκοινοβούλιο θα είναι για να προασπίζει τα εθνικά συμφέροντα και δεύτερον για να είναι το κανάλι επικοινωνίας με την κοινωνία, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τους φορείς, με τις οργανώσεις και με όλες εκείνες τις δυνάμεις που δρουν, που παράγουν, που ερευνούν, που καινοτομούν, που κάνουν εξαγωγές και που πάνε τη χώρα μπροστά” τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανάπτυξη και νησιά

Στην ερώτηση αν πρόκειται η Νέα Δημοκρατία να έχει σαφή ατζέντα για τα νησιά και μάλιστα ατζέντα διεκδίκησης, ο Γιώργος Αμυράς απάντησε καταφατικά. “Η Νέα Δημοκρατία θέτει ως βάση την ανάπτυξη. Αυτό που λέει η Νέα Δημοκρατία είναι πως πρέπει να “ανοίξουν” καινούργιες δουλειές, να “ανοίξουν” μεροκάματα, να υπάρχουν καλά αμειβόμενες μόνιμες θέσεις εργασίας. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται να πέσουν οι φόροι. Για να πέσουν οι φόροι, θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν καλές μεταρρυθμίσεις, αν και η Νέα Δημοκρατία λέει πως άμεσα θα μειώσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές για να αντέξει ο κόσμος”.

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε πως, “Πρέπει η πίτα της οικονομίας να αναπτυχθεί και να αναπτυχθεί με επενδύσεις. Για να γίνουν επενδύσεις θα χρειαστεί σταθερό φορολογικό περιβάλλον, αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και αντιμετώπιση της μικρής και μεγάλης γραφειοκρατίας”.

Στο νήμα των ανωτέρω, σχολίασε δε, πως, “Σε μία χώρα με πολιτική σταθερότητα και αυστηρό περιβαλλοντικό πλαίσιο για επενδύσεις, πρέπει να γίνουν άλματα. Αυτό θα το κάνουν οι Έλληνες γιατί είμαστε ένας λαός που θέλει να προχωρήσει μπροστά”.

Καυστικά δε, προς την σημερινή κυβέρνηση τόνισε πως, “Είχαμε 4,5 χρόνια καθυστέρησης από τον λαϊκιστή κ. Τσίπρα, ο οποίος έχει κάνει μεγάλη ζημιά”, αναφέροντας τέλος πως, “Τα νησιά χρειάζονται ενίσχυση, χρειάζεται να διευκολυνθούν στις μεταφορές, στον τουρισμό τους με έξυπνες προτάσεις και χρειάζονται στοχευμένες ήπιες παρεμβάσεις”.

Υπενθυμίζοντας πως, το θέμα του ΦΠΑ για τη Νέα Δημοκρατία παραμένει στην πρώτη γραμμή, ο κ. Αμυράς έκλεισε τη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας τα εξής: “Εμείς στη Νέα Δημοκρατία είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε όλα βάσει επεξεργασμένου σχεδίου”.

Ετικέτες: