Κύμα παραιτήσεων στο ΚΙΝΑΛ

  • Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2019 - 06:17

Αναταράξεις προκάλεσε στους κόλπους του Κινήματος Αλλαγής η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να προτάξει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον Γ. Καμίνη αντί του Ευάγγελου Βενιζέλου, θέτοντας τον στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου, ο οποίος κατόπιν αυτής της ενέργειας, έθεσε τον εαυτό του εκτός κόμματος.

Η εξέλιξη αυτή πυροδότησε σειρά αντιδράσεων εντός του ΚΙΝΑΛ, οι οποίες συνοδεύονται από παραιτήσεις μελών του, με βαθμιαία αυξητική τάση όσο περνούν οι ώρες.

Στη δίνη αυτή των αποχωρήσεων και ο Γιάννης Οικονομίδης, οποίος παραιτήθηκε  από τη θέση του Γραμματέα Τομέα Πολιτικής Υποδομών – Μεταφορών του κόμματος, ο οποίος χαρακτηρίζει την κίνηση του κ. Γεννηματά έναντι του Ε. Βενιζέλου «απαράδεκτη και πραξικοπηματική», σημειώνοντας ότι «μια τέτοια απόφαση διχάζει το Κίνημα και οδηγεί τον πολιτικό μας φορέα, για μια ακόμη φορά, σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας και αυτοκαταστροφής».

Άλλη μία αποχώρηση ήταν αυτή του στελέχους του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Λιντζέρη, ο οποίος έκανε λόγο για μεθοδεύσεις, στρεφόμενος ευθέως κατά της κ. Γεννηματά, η οποία όπως αναφέρει «χωρίς το απαιτούμενο πολιτικό βάθος, χωρίς ιστορική συνείδηση και ευθύνη, αντιστρατεύεται την ανάγκη ανασύστασης της Δημοκρατικής Παράταξης. Επιδιώκει τη χειραγώγηση και τον προσωπικό έλεγχο των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ, μετατρέποντας το σε ένα ιδιότυπο, ιδιωτικό κόμμα… Η αποχώρηση μου από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Β’ περιφέρεια Πειραιά είναι πράξη υποχρεωτική και αυτονόητη».

Στις παραιτήσεις προστίθενται 2 υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στην Κορινθία, ο Γιώργος Τόλιος, ενώ ανάλογη δήλωση παραίτησης έκανε και το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ από τη Σύρο, Μάριος Ρούσσος, οποίος δηλώνει ότι «μετά τις τελευταίες εξελίξεις υποβάλλω την παραίτηση μου από μέλος του ΚΙΝΑΛ».

Σε ότι αφορά στην φημολογούμενη παραίτηση της υποψήφιας βουλευτή Κυκλάδων Σοφίας Θεολογίτου, η ίδια διέψευσε τις σχετικές αναφορές που ήρθαν στη δημοσιότητα, δηλώνοντας: « Δεν έχω κάνει δηλώσεις σε δημοσιογράφους. Είμαι προβληματισμένη με όσα συμβαίνουν στον χώρο του ΚΙΝΑΛ, αλλά έχουμε χρόνο να τα συζητήσουμε. Θα συνεχίσω να κουβεντιάζω με τους νησιώτες και να συμβάλλω στην επίλυση των προβλημάτων τους».

Ετικέτες: