Στα εκλογικά κέντρα βρέθηκαν Συριανοί υποψήφιοι βουλευτές προκειμένου να κατεθέσουν την ψήφο τους, με το βλέμμα στραμμένο στο αποτέλεσμα της επόμενης ημέρας

Οι Συριανοί υποψήφιοι βουλευτές στην κάλπη

  • Δευτέρα, 8 Ιουλίου, 2019 - 06:18

Στην κάλπη βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι Συριανοί υποψήφιοι βουλευτές, προκειμένου να εξασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, δίνοντας ο καθένας από την πλευρά του μηνύματα αισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα.

Ενδεικτικά, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κ. Αντώνης Συρίγος, αφού ψήφισε στο εκλογικό κέντρο του σχολικού συγκροτήματος των Γυμνασίων δήλωσε, πως έχει εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού, πως θα επιτρέψει στο κόμμα του να συνεχίσει το έργο του. Ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Γιώργος Βακόνδιος, επισκέφτηκε το εκλογικό κέντρο του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας, όπου κατόπιν της άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος, σημείωσε πως η Κυριακή αποτελεί ημέρα χαράς και δημοκρατίας, δηλώνοντας κι εκείνος με τη σειρά του την εμπιστοσύνη του στην κρίση των Ελλήνων. Ο υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ, κ. Νικόλας Καΐλης, ο οποίος τόνισε, πως ανεξάρτητα με το ποιο κόμμα θα είναι πρώτο και ποιο δεύτερο, σημαντικότερο ζήτημα είναι τι δύναμη θα καταφέρει να συγκεντρώσει το ΚΚΕ, καθώς χρειάζεται μέσα στη βουλή ένα κόμμα το οποίο να δίνει αγώνες και να αγωνίζεται για μία άλλη ανάπτυξη υπέρ του λαού.

«Για ένα κράτος πρόνοιας, κράτος αλληλεγγύης, κράτος ευημερίας»

Εξερχόμενος του εκλογικού τμήματος στα Γυμνάσια Σύρου και αφού είχε χαιρετήσει και συνομιλήσει, με πολίτες, αλλά και μέλη των εφορευτικών επιτροπών και δικαστικούς αντιπροσώπους των εκεί εκλογικών τμημάτων, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κ. Αντώνης Συρίγος, ευχαρίστησε αρχικά τους πολίτες, που αψήφισαν τη ζέστη και τις δυσκολίες και δήλωσαν το "παρών" στην εκλογική διαδικασία, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει από καρδιάς όλους, όσοι αφιέρωσαν την ημέρα τους εργαζόμενοι, προκειμένου να κυλήσουν ομαλά οι διαδικασίες.

Επιπλέον, ο κ. Συρίγος, δεδομένου, ότι οι κάλπες θα παρέμεναν ανοιχτές για αρκετές ώρες ακόμη, απηύθυνε μία παράκληση προς τους πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν, λόγω δυσαρέσκειας, λόγω εργασίας ή άλλων κωλυμάτων, ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα, να προσπαθήσουν να συμμετέχουν, καθώς η συμμετοχή, ειδικά σε εκλογές, οι οποίες θα αναδείξουν την επόμενη κυβέρνηση, αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο.

"Δώσαμε μία αξιοπρεπή μάχη και εμπιστεύομαι ότι ο κόσμος - και μιλώ συλλογικά για το ΣΥΡΙΖΑ - θα ανταποκριθεί, για να μας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε το έργο το οποίο έχουμε κάνει για ένα κράτος πρόνοιας, κράτος κοινωνικής συνοχής, κράτος αλληλεγγύης, κράτος ευημερίας. Ένα αίτημα λαϊκό, θα έλεγα, το οποίο προσπαθήσαμε να το ικανοποιήσουμε όλο αυτό το διάστημα. Και να μην επιτρέψει σε ανεξέλεγκτες δυνάμεις της αγοράς, οι οποίες θα κυριαρχήσουν ενδεχομένως, αφού η κρατική παρέμβαση θα ατονήσει, να φτιάξουν ένα τοπίο άλλο, απέναντι σε αυτό το τοπίο, που βήμα-βήμα, σιγά-σιγά, αλλά σταθερά μπρέσαμε αυτή την τετραετία να θεμελιώσουμε. Επίσης, το ίδιο ισχύει και για τα νησιά μας, για τα επιτεύγματα που καταφέραμε - και τα οποία δεν είναι της παρούσης να αναφέρω αναλυτικά - και τα οποία τα δικαιούνταν και τα απέκτησαν στο διάστημα αυτό", δήλωσε έξω από το εκλογικό τμήμα ο κ. Συρίγος.

Όπως κατέληξε, "πιστεύω στη δύναμη του λαού μας, στη σοφία του, στις επιλογές του και είμαι αισιόδοξος. Περιμένουμε, λοιπόν, με αισιοδοξία. Ωστόσο, σε όσους έχουν έπαρση να υπενθυμίσω, ότι το αποτέλεσμα της κάλπης, είναι αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός, «η νύχτα βγάζει η επίσκοπο και η αυγή μητροπολίτη». Να μην είναι σίγουροι για τίποτα".

«Σήμερα είναι μέρα δημοκρατίας»

Λιτός στις δηλώσεις του, ήταν ο υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιώργος Βακόνδιος, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα το πωρί της Κυριακής, 7 Ιουλίου, στο πλαίσιο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών.

Τον κ. Βακόνδιο χαιρέτησαν πολίτες που βρίσκονταν έξω από το εκλογικό τμήμα, ενώ ο ίδιος κληθείς να προβεί σε δηλώσεις για την ημέρα, ανέφερε, πως "σήμερα είναι μία ωραία ημέρα, μέρα Δημοκρατίας, μέρα χαράς. Ο κόσμος θα εκφραστεί και νομίζω πως όλα θα πάνε καλά. Η διαδικασία είναι άψογη. Είναι καλοκαίρι αλλά ελπίζω πως θα έρθουν όλοι οι πολίτες στην κάλπη να κάνουν το χρέος τους. Όλα τα υπόλοιπα μετά τα αποτελέσματα".

«Η ψήφος που θα γυρίσει πίσω στο λαό να του δώσει ορμή»

Σε εκλογικό τμήμα του ΚΑΠΗ της Άνω Σύρου ψήφισε ο Συριανός υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων με το ΚΚΕ, κ. Νικόλας Καΐλης, το πρωί της Κυριακής, δηλώνοντας, ότι “σήμερα το βράδυ θα γνωρίζουμε ουσιαστικά ποιος είναι πρώτο κόμμα, ποιος είναι δεύτερο, ποια θα είναι η διαφορά μεταξύ τους και αν θα μπορεί να βγάλει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή θα αναγκαστεί να συγκυβερνήσει με κάποιο άλλο από τα πρόθυμα κόμματα. Εμείς αυτό δεν το θεωρούμε σημαντικό. Αυτό που θεωρούμε κρίσιμο σε αυτές τις εκλογές είναι το τί δύναμη θα έχει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος”.

Όπως διευκρίνισε, “το λέμε αυτό, γιατί δυστυχώς όποιο κόμμα και να βγει κυβέρνηση, τα αντιλαϊκά μέτρα της επόμενης ημέρας είναι ήδη προαποφασισμένα. Δηλαδή έχουμε τόσους νόμους που περιμένουν να εφαρμοστούν, έχουμε τους μνημονιακούς νόμους, έχουμε την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα είναι εδώ. Δεν είναι τυχαίο ότι αύριο συνεδριάζει και το Eurogroup για την Ελλάδα. Θέλουν να δείξουν ουσιαστικά ποιος κάνει κουμάντο σε αυτόν τον τόπο. Και φυσικά, θα έχουν εδώ τους διάφορους επιχειρηματίες και τους μεγαλοεπενδυτές και τις απαιτήσεις τους για φθηνότερα εργατικά χέρια και φοροαπαλλαγές που ουσιαστικά θα τις πληρώσουμε εμείς”.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή, “απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση εμείς λέμε ότι χρειάζεται ένα κόμμα το οποίο δίνει αγώνες, αγωνίζεται για μία άλλη ανάπτυξη υπέρ του λαού. Θεωρούμε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα πρέπει να είναι πιο δυνατό στην επόμενη Βουλή. Περιμένουμε σήμερα από τον λαό να γεμίσει τις κάλπες με κόκκινη ψήφο, την επιλογή που στέκεται απέναντι στους φασίστες. Το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι επίσης εκείνη η φωνή που ενημερώνει τον λαό για τα γεωπολιτικά παιχνίδια που τον βάζουν σε επικίνδυνες καταστάσεις και επίσης είναι η ψήφος που θα γυρίσει πίσω στον λαό, να του δώσει περισσότερη ορμή και δυναμική στους αγώνες που θα έχουμε αύριο”.