Συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση και του Υφυπουργού Τουρισμού, Μ. Κόνσολα στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κυκλάδων

“Πράξη το προεκλογικό πρόγραμμα από τις πρώτες ημέρες”

Στη Σύρο βρίσκονται σήμερα ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και ο Υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, οι οποίοι και παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι, στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κυκλάδων.

Τα δύο κυβερνητικά πρόσωπα επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα των Κυκλάδων ενόψει της απογευματινής τελετής ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, οι ίδιοι αρχικά ευχαρίστησαν τους πολίτες που στήριξαν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην εθνική κάλπη, ενώ ακολούθως, αναφέρθηκαν στις πρώτες κινήσεις των δύο Υπουργείων αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, που όπως εξήγησαν αναλυτικά, κατευθύνονται στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και του προεκλογικού προγράμματος της γαλάζιας παράταξης.

Ειδικότερα, στην αρχική τοποθέτησή του ο κ. Κόνσολας επεσήμανε ως προτεραιότητες την αποκλιμάκωση της φορολογίας και τις φορο-ελαφρύνσεις στον κλάδο του Τουρισμού, την ελάφρυνση των εργοδοτών σε επίπεδο ασφαλιστικών εισφορών, την ανάπτυξη της προσπάθειας για υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδίου για τον Τουρισμό, καθώς και την καταγραφή ενός 10ετούς πλάνου, μίας συνολικής στρατηγικής, για τον Τουρισμό.

Ο ίδιος επεσήμανε πως απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Τουρισμού είναι να γίνει μία “στροφή στην ποιότητα μέσω της ενίσχυσης της τουριστικής εκπαίδευσης”, προκειμένου η χώρα να γίνει ιδιαιτέρως ανταγωνιστική.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε στα βασικά θέματα του χαρτοφυλακίου του, μιλώντας μεταξύ άλλων και για τη σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ ενώ έκανε λόγο για νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα έρθουν ως το τέλος του έτους “για να επιβεβαιώσουν την εντιμότητα του λόγου μας”.

Ο Υπουργός Εργασίας μίλησε ενδεικτικά για τη μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις, για μείωση του μη μισθολογικού κόστους (ασφαλιστικές εισφορές) κατά 5 μονάδες σε βάθος 5ετίας, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται δημογραφικό, “κάνοντας πράξη τις 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στον τόπο”. Ο ίδιος κλήθηκε να σχολιάσει παρακάτω τη “μεγάλη πληγή” όπως είπε για τις συντάξεις που εκκρεμούν, ενώ δεσμεύθηκε για πολιτική που θα κινείται “υπέρ της αγοράς εργασίας”. Παράλληλα, έδωσε απαντήσεις για τους ελέγχους σε επιχειρήσεις, σημειώνοντας πως πρέπει να τηρείται η νομιμότητα υπέρ των εργαζομένων, ενώ έκλεισε την αναφορά του, δεσμευόμενος για υλοποίηση προτάσεων που θα βελτιώσουν την εικόνα στην αγορά εργασίας και στο ασφαλιστικό.

Τα δύο πρόσωπα έδωσαν απαντήσεις σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις ενώ σε σύντομους χαιρετισμούς προχώρησαν οι βουλευτές Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας. Μάλιστα η κ. Μονογυιού κατέθεσε μία πρόταση προς τον κ. Κόνσολα στο πλαίσιο της ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού στη χώρα (Βήματα Αγίου Παύλου – διαδρομές θρησκευτικού ενδιαφέροντος) ενώ όπως γνωστοποίησε σε επικοινωνίας της με τον αρμόδιο Υπουργό, από 9 Σεπτέμβρη επιστρέφει το ΑΡΤΕΜΙΣ στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.

Πρέπει να αναφερθεί πως “οικοδεσπότης” της συνέντευξης Τύπου ήταν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων, Χρήστος Καφτηράνης.

Θα υπάρξει ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.