Ανακοίνωση από Γ. Μηλιό

Συνάντηση προέδρων ναυτεργατικών σωματείων με τον Γ. Βρούτση στη Σύρο

  • Σάββατο, 18 Ιουλίου, 2020 - 13:13

Συνάντηση των Προέδρων της Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικών Κυκλάδων Σύρου cpt  Γεώργιος Μηλιός και Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Πλοιάρχων Ε.Ν. Πάσης Τάξεως cpt. Θεμιστοκλή Δασκαλάκη  εις το Ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ την 17ην Ιουλίου 2020 με τον Υπουργό Εργασίας κ. Ι.Βρούτση.
Εις την συνάντηση αυτή έγιναν επεξηγήσεις εις τον Υπουργό δια τα ακόλουθα θέματα που απασχολούν το σύνολον των Συνταξιούχων του ΝΑΤ και του παρεδόθησαν υπομνήματα,  τα οποία μας υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει.
1.- Δεν υπολογίζονται στο συνταξιοδοτικό μισθό των παλαιών συνταξιούχων (πριν τον Μάιο 2016) τα επιδόματα άδειας και δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα (που σωστά υπολογίζονται στο συνταξιοδοτικό μισθό των νέων συνταξιούχων (μετά τον Μάιο του 2016),παρότι και από τους παλαιούς συνταξιούχους έχουν πληρωθεί οι ίδιες κρατήσεις. Άνευ λόγου λοιπόν δημιουργούνται συνταξιούχοι δυο ταχυτήτων, πράγμα αναίτιο, παράλογο και άδικο.
 Ζητάμε την παρέμβαση σας, έτσι ώστε στον νέο επαναυπολογισμό των παλαιών συντάξεων να εξισωθεί ο συνταξιοδοτικός μισθός των παλαιών συνταξιούχων ναυτικών με τον συνταξιοδοτικό μισθό των νέων συνταξιούχων.
2.- Ζητήσαμε την παρέμβαση του υπουργού προς τον ΕΦΚΑ ώστε να σταματήσει άμεσα η  παράνομη και αντισυνταγματική παρακράτηση κατά την καταβολή των συντάξεων μας του 7% (μόνον από τους ναυτικούς,)  μετά την τελεσίδικη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, με αρ. Α563/2019, η οποία μας δικαιώνει τελεσίδικα  που ίσχυσε με την ΚΥΑ 476/28.2.2012.
3.- Σε ερώτηση μας εάν δικαιούνται όλοι οι συνταξιούχοι  ναυτικοί τα αναδρομικά σύμφωνα με την απόφαση του ΣΤΕ η μόνο όσοι έχουν κάνει αγωγές,  μας απάντησε ότι έχει τοποθετηθεί δημόσια και έχει δώσει την γραμμή  της Κυβερνήσεως, αλλά θα ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο  κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.