Κορωνοϊός - Πρόσθετα μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο

  • Παρασκευή, 14 Αυγούστου, 2020 - 17:22

Τα νέα μέτρα για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού ανακοινώθηκαν πριν από λίγο από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων και στην Αττική από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί. Το μέτρο αυτό που αφορά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα, θα ισχύσει μέχρι τις 24 Αυγούστου.

Επιπλέον, θεσπίζεται το όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα εστιατόρια, θέατρα, σινεμά, έως 24  Αυγούστου, στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Ειδικά μέτρα, ανάλογα με αυτά που εφαρμόζονται ήδη στον Πόρο, λαμβάνονται για την Πάρο και την Αντίπαρο έως 24 Αυγούστου.

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 το βράδυ έως τις 7 το πρωί απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο, στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα και υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε έκκληση στου πιστούς για την εορτή του Δεκαπενταύγουστου, να τηρήσουν τα μέτρα που προβλέπονται στους ναούς.

 

 

 

 

Ετικέτες: