“ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ”

Επιχείρηση «σκούπα»

  • Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, 2020 - 06:27

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ξεκίνησε η επιχείρηση των αστυνομικών αρχών σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης, για τη μετακίνηση στη νέα δομή του πεδίου βολής, των χιλιάδων άστεγων μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στο δρόμο του Καρά Τεπέ εδώ και 10 ημέρες.

Αρχικά μετακινήθηκαν με ενέργειες των 70 γυναικών αστυνομικών γυναίκες και παιδιά, που διέμεναν στα τμήματα του πρόχειρου καταυλισμού που είχε στηθεί πάνω στο δρόμο.

Ακολούθησαν οικογένειες και διάφορες σκόρπιες ομάδες αλλοδαπών, που όταν διαπίστωσαν ότι έχει ξεκινήσει η μετάβαση στη νέα δομή, χωρίς να φέρουν αντιρρήσεις, ακολούθησαν τις οδηγίες των αστυνομικών και κινήθηκαν προς τη νέα δομή.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από το πρωί έως τις 5:30 το απόγευμα περίπου, είχαν μεταφερθεί στο νέο Κέντρο, περίπου 4.000 άνθρωποι κάθε ηλικίας, ενώ συνολικά έως εκείνη την ώρα στον καταυλισμό βρισκόταν 5 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Γενικά η επιχείρηση της μετακίνησης γίνεται με αργούς, προσεκτικούς ρυθμούς, αφού όσοι μπαίνουν στη νέα δομή θα πρέπει πρώτα να εξεταστούν για κορωνοϊό και στη συνέχεια να καταγραφούν από την υπηρεσία ασύλου.

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ

Εκτιμήσεις των στελεχών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μιλάν για ολοκλήρωση της διαδικασίας μετακίνησης όσων βρίσκονται στο δρόμο μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και θα αποκατασταθεί σταδιακά η τάξη στην περιοχή, θα ανοίξει ο δρόμος και θα λειτουργήσουν τα καταστήματα.

Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ

Ανησυχία προκαλεί, όμως, το γεγονός της μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού που παρατηρείται στους πληθυσμούς των προσφύγων και μεταναστών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καταγραφεί περίπου 135 νέα κρούσματα από τους εισερχόμενους στη δομή.

Όλοι οι ασθενείς και οι επαφές τους μπαίνουν σε ειδικούς χώρους απομόνωσης, που έχουν προβλεφθεί μέσα στη νέα δομή.

Διαβάστε ακόμα