Ο Κ. Μητσοτάκης στη Σύρο

  • Παρασκευή, 4 Μαρτίου, 2022 - 10:29

Έχει ήδη καταφθάσει στη Σύρο ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, με πρώτο σταθμό, αμέσως μετά την έλευση του στο αεροδρόμιο, στο Δημοτικό Σχολείο της Βάρης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μικρούς μαθητές.

Επόμενος σταθμός του Έλληνα πρωθυπουργού το ναυπηγείο του Νεωρίου, όπου ξεναγήθηκε σε όλους τους τομείς παραγωγής του. Ο ίδιος αναγνώρισε το έργο που γίνεται από την πλευρά της ΟΝΕΧ και συνεχάρη τους εργαζόμενους του Νεωρίου. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΝΕΧ, Πάνος Ξενοκώστας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη βοήθεια της κυβέρνησης στην γενικότερη προσπάθεια αναγέννησης του Νεωρίου, κάτι που εξέφρασε και ο πρόεδρος του Εργοστασιακού, Αντώνης Χατζαντώνης. 

"Πολύ χαίρομαι, λοιπόν, που εδώ τα έχετε καταφέρει. Τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει εάν δεν βάζατε εσείς οι εργαζόμενοι πρώτοι πλάτη. Χρειάστηκε να παρθούν δύσκολες αποφάσεις. Κόψαμε γόρδιους δεσμούς, προβλήματα τα οποία έρχονταν από το παρελθόν. Τα λύσαμε και σήμερα αυτό το οποίο βλέπω, ένα ναυπηγείο γεμάτο πλοία να περιμένουν, πολλούς εργαζόμενους, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι και τα πιο σύνθετα προβλήματα μπορούν να λύνονται" σχολίασε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους εργαζόμενους του Νεωρίου. 

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Διεθνές Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας της ONEX και της Cisco, όπου και ξεναγήθηκε.

Επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού ήταν ο χώρος του Α.Ο. Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ, όπου παρακολουθήσει την προπόνηση των παικτών, ενώ είχε και την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη της ομάδας. Το δώρο του Α.Ο. Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ προς τον ίδιο ήταν μια φανέλα με τα διακριτικά χρώματα του Πειρατικού. 

Ο πρωθυπουργός αναχώρησε από το Αθλητικό Κέντρο, με προορισμό τα γραφεία της ΝΟΔΕ Κυκλάδων.

Έπειτα από μια μικρή βόλτα στην αγορά της Σύρου, κατά την οποία συνομίλησε με επιχειρηματίες του νησιού ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Ερμούπολης, όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, κ. Νίκος Λειβαδάρας. Ακολούθησε συνάντηση και συνομιλία στο γραφείο Δημάρχου, όπου ο κ. Λειβαδάρας παρέδωσε αναμνηστικά δώρα στον κ. Μητσοτάκη, μεταξύ των οποίων και ένα αντίγραφο Κυκλαδικού ειδωλίου.

Αμέσως μετά την επίσκεψη του στο Δημαρχείο της Σύρου, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο Επιμελητήριο Κυκλάδων ενώ στη συνέχεια, στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και το γραφείο του Περιφερειάρχη. 

Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωρόθεο Β΄ και τον Καθολικό Επίσκοπο Σύρου, Σεβ. π. Πέτρο Στεφάνου. 

Στην έδρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου υπεγράφη παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη το μνημόνιο συνεργασίας για το Διεθνές Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας, για το οποίο συνεργάζονται η ONEX με τη CISCO και την Περιφέρεια, ενώ επίσης γνωστοποιήθηκε η συνεργασία ΕΛΚΕΘΕ - ΟΝΕΧ για τη μελέτη του βυθού της Ερμούπολης. Πρέπει να τονισθεί πως για το Κέντρο παρούσα ήταν και η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη, καθώς το Πανεπιστήμιο θα είναι βασικός ακαδημαϊκός εταίρος. Και η ίδια υπέγραψε το σύμφωνο συνεργασίας με την ΟΝΕΧ. 

Τέλος, υπεγράφη η εταιρική συμφωνία της ONEX Shipyards & Technologies με την Interamerican για την κάλυψη περιστατικών αερομεταφοράς σε νοσοκομεία της Αθήνας, ενώ προηγουμένως στα γραφεία του Νεωρίου, επισημοποιήθηκε η συνεργασία της ONEX με την Arab Shipbuilding and Repair Yard από το Μπαχρέιν "σε σειρά δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο και των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των δύο χωρών".

Ο Πρωθυπουργός αναχωρεί αργά το μεσημέρι της Παρασκευής από τη Σύρο για να επιστρέψει στα καθήκοντά του στην Αθήνα. 

Πρέπει να σημειωθεί πως στις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ακολουθούσαν και οι τρεις βουλευτές Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας, καθώς επίσης κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες όπως ο Χρήστος Καφτηράνης. Παρούσα ήταν και η μέχρι πρότινος Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής, Βίκυ Λοΐζου, ενώ συζήτηση με τον Πρωθυπουργό είχαν ο Δήμαρχος, Νίκος Λειβαδάρας, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Λεονταρίτης καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος. 

 

Ετικέτες: