Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων η Υπουργός Παιδείας

Στη Σύρο η Ν. Κεραμέως για τη διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Κυκλάδων

Στη Σύρο βρίσκεται σήμερα η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία συμμετείχε στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, στο κτίριο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. 

Την ίδια καλωσόρισαν ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κυκλάδων, Χρήστος Καφτηράνης καθώς και ο βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ., Φίλιππος Φόρτωμας, καθώς όμως και πολλά μέλη της γαλάζιας παράταξης και κομματικά στελέχη από όλες τις Κυκλάδες που μετέβησαν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. 

Η κα Κεραμέως μίλησε αναλυτικά για τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, τονίζοντας παράλληλα τις δυσκολίες που συνάντησε η κυβέρνηση την τρέχουσα θητεία, με φόντο το μεταναστευτικό, την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και τώρα τον πόλεμο στην Ουκρανία με όλες τις συνέπειες που αυτός προκαλεί. 

Η Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εφαρμογή της πρότασης νηπιαγωγείο από 4 ετών, αγγλικά από το νηπιαγωγείο, στη μετατροπή πολλών σχολείων σε πρότυπα και πειραματικά, στους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, καθώς επίσης στα θέματα της αξιολόγησης, των ΕΠΑΛ και των αλλαγών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Αμέσως μετά, η ίδια κάλεσε τα μέλη του κόμματος να επικοινωνήσουν προς τους πολίτες το σύνολο των αλλαγών που έχουν γίνει αλλά και προωθούνται στην παιδεία, σημειώνοντας τέλος πως είναι σημαντικά τα μεταρρυθμιστικά βήματα που έχουν γίνει. 

Θα υπάρξει αναλυτικό ρεπορτάζ σε επόμενη έκδοση της "Κοινής Γνώμης". 

Ετικέτες: