Παράταση υποβολής συμμετοχών για τους ενδιαφερόμενους

Διαγωνισμός Σεναρίου Ταινίας για την Κλιματική Αλλαγή του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας

  • Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023 - 11:34

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των συμμετοχών έως και την 15η Οκτωβρίου 2023 για τον Πανελλήνιο Ανοιχτό Διαγωνισμό σεναρίου με θέμα: «Η κλιματική αλλαγή, επείγουσα απειλή για τον πλανήτη μας».

Στόχος του διαγωνισμού είναι η δημιουργία ποιοτικών σεναρίων για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα – προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης λόγω της κλιματικής αλλαγής και αφορούν την αφύπνιση της συνείδησης και την παρακίνηση σε ενεργό δράση για ένα βιώσιμο μέλλον.

Οι συμμετοχές που θα διακριθούν θα λάβουν χρηματικά έπαθλα ως εξής: πρώτο βραβείο ύψους 10.000,00€, απονέμεται στον/η διαγωνιζόμενο/η για την υλοποίηση ταινίας μικρού μήκους μυθοπλασίας ή ντοκιμαντέρ που βασίζεται στο σενάριο του/της. Το δεύτερο βραβείο είναι ύψους 2.000,00€ και το τρίτο βραβείο ύψους 1.000,00€ και αφορούν την ενίσχυση της παραγωγής ταινίας μικρού μήκους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον παρόντα διαγωνισμό, στο site του: www.scriptcontestypen.gr  όπου επίσης μπορούν να καταθέτουν και πιθανές ερωτήσεις.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ειδική Υπηρεσία «Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας», στο πλαίσιο του έργου «Σχέδιο δράσεων επικοινωνίας του ΥΠΕΝ», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του: https://www.ypengreenpolicy.gr/