Παρέμβαση του Δήμου Άνδρου για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια

Αυτονόητα και δίκαια αιτήματα

  • Παρασκευή, 20 Απριλίου, 2018 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 20 Απρ. 2018 - 17:00

Παρέμβαση για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού της Άνδρου έκανε ο Δήμος Άνδρου, με το αρ. πρωτ. 2466, στις 16/04/2018 έγγραφο του και σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Άνδρου.

Το εν λόγω έγγραφο έχει, ήδη, αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες και στον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό. Εν αναμονή της απάντησης του υφυπουργού και των αρμόδιων υπηρεσιών, ο Δήμος Άνδρου προσβλέπει ότι θα τύχουν θετικής ανταπόκρισης τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματά του.

Οι προτάσεις

Ακολουθεί το πλήρες έγγραφο με αποδέκτη τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: “Κύριε Υπουργέ, σας ενημερώνουμε ότι: Τα επιδοτούμενα δρομολόγια που ισχύουν και εκτελούνται από Σύρο για Άνδρο και αντίστοιχα δεν εξυπηρετούν, σε καμία περίπτωση την μετακίνηση των Ανδριωτών.
Η ανάγκη για τα επιδοτούμενα δρομολόγια είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών, των κατοίκων και των υπηρεσιών της Άνδρου να συναλλάσσονται με υπηρεσίες, δημόσιες και ιδιωτικές, των οποίων η έδρα βρίσκεται στην πρωτεύουσα της οικείας Περιφέρειας, την Ερμούπολη.

Θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι και τα δύο επιδοτούμενα δρομολόγια του Άρτεμης και του ANDROS JET  εκτελούνται κατά τις ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή έτσι ώστε από Δευτέρα έως Τετάρτη δεν υφίσταται δυνατότητα μετακίνησης.

Με δεδομένο ότι η επιδότηση των δρομολογίων γίνεται για την εξυπηρέτηση των πολιτών και κατοίκων των νησιών και με δεδομένη την βούληση σας για την ουσιαστική εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού μας, προτείνουμε: α. Υφιστάμενο δρομολόγιο: Σύρο – Άνδρο αναχώρηση 13:10 και επιστροφή από Άνδρο – Σύρο 15:15. β.  Προτεινόμενο δρομολόγιο: Σύρο – Άνδρο: Αναχώρηση 15:00 και επιστροφή από Άνδρο – Σύρο 17:05, (προκειμένου να υπάρχει χρόνος για διεκπεραίωση εργασιών αφού το πρωινό δρομολόγιο του Άρτεμης φτάνει στην Σύρο 10:00-10:30). γ. Υφιστάμενο δρομολόγιο: Σύρο – Άνδρο: Αναχώρηση 09:00 και επιστροφή από Άνδρο - Σύρο 11:05. δ. Προτεινόμενο δρομολόγιο: Σύρο- Άνδρο: Αναχώρηση 15:00 και επιστροφή από Άνδρο – Σύρο 17:05.
Επίσης την Πέμπτη αντί αναχώρησης για Σύρο, το απόγευμα της ίδιας μέρας, να διανυκτερεύει στην Άνδρο την Πέμπτη και αναχώρηση για Σύρο την Παρασκευή νωρίς το πρωί και επιστροφή όπως προτείνουμε παραπάνω (15:00), ώστε να μην προκαλείται κόστος διαμονής και χαμένες εργατοώρες στη Σύρο.

Πέραν των ανωτέρω, επίσης όπως εξεταστεί το Ε/Γ-Ο/Γ ‘‘ΆΡΤΕΜΙΣ’’ κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη ή και Τετάρτη να προσεγγίζει την Άνδρο έτσι ώστε να επεκτείνεται η συγκοινωνία με τη Σύρο και κατά τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας. Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.”.