ΠΑΜΕ Νάξου

Αντεπίθεση η επιλογή μας

  • Παρασκευή, 1 Ιουνίου, 2018 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 1 Ιουν. 2018 - 7:28

Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας! Αγώνας, οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!». Με αυτό το σύνθημα απεργοί εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες και νεολαία, συμμετείχαν και διαδήλωσαν στην παραλία στο παλιό δημαρχείο, απαντώντας στα «αναπτυξιακά σχέδια» κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που θέλουν να στοιχίσουν τους εργαζόμενους πίσω από τους «εθνικούς στόχους» των μονοπωλίων. 
Με το πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ που φέρνει στο προσκήνιο τις ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους, πήραν θέση απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση, που εντείνουν την επίθεση με στόχο τη στήριξη των κερδών και της ανταγωνιστικότητας.
Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον κλάδο των Κατασκευών, η Ένωση Συνταξιούχων Νάξου, η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακης, ο πρόεδρος του Σωματείου Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα Μιχάλης Πάσουλας, η Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Κατερίνα Πρωτονεταρίου και μεμονωμένοι συνδικαλιστές. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Φραντζέσκος, μέλος της Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον κλάδο των Κατασκευών και ακολούθησε πορεία ως το Γ.Ν. – Κ.Υ. Νάξου.
Με τη τους συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση, έστειλαν μήνυμα στις πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ) που έχουν «σημαία» τους τις απαιτήσεις και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και βρίσκονται απέναντι από τις ανάγκες των εργαζομένων, απόντες από τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους. Τόνισαν ότι για τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης. Ο αγώνας και η πάλη με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες.