Απάντηση του Χρ. Βλαχογιάννη στον Δήμαρχο Πάρου

"Περί πάρτι και εργολάβων"

  • Πέμπτη, 21 Ιουνίου, 2018 - 10:01

Πριν λίγες μέρες ο Κος Κωβαίος, σε ανάρτηση του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (facebook), αναφέρθηκε σε «πάρτι» που κόστισαν ακριβά στο δήμο και σε «εργολάβους» κάθε είδους τους οποίους άφησε έξω από το γραφείο του!

Ειλικρινά, αυτή η ανάρτηση, μου προξένησε μεγάλη έκπληξη.

Έκπληξη διότι , ο κος Κωβαίος στην προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν Αντιδήμαρχος, πρώτος τη τάξει , με πλήθος αρμοδιοτήτων και ουδέποτε διαφοροποιήθηκε σε απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου ή διαφώνησε σε κατ’ ιδίαν συζήτηση.

Αισθάνθηκα έκπληξη, διότι διαπιστώνω, όχι για πρώτη φορά ομολογώ, ότι μεταξύ του προφορικού του λόγου και του γραπτού υπάρχει τεράστια διαφορά! Άλλος είναι ο Μάρκος στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλος ο Μάρκος στα Δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις! Θυμάμαι πολύ καλά ότι κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου, περισσότερες από μια φορά αναφέρθηκε σε χρηστή οικονομική διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης του δήμου, και ΟΥΔΕΠΟΤΕ άφησε την παραμικρή υπόνοια για κακοδιαχείριση.

Αισθάνθηκα έκπληξη, γιατί σ αυτή του την ανάρτηση υποπίπτει σε μεγάλες αντιφάσεις: Πρώτον , ενώ απευθύνεται σε όσους αρέσκονται σε τακτικές συκοφάντησής του, κάνει και αυτός το ίδιο κατασυκοφαντώντας όχι μόνο τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και τον ίδιο τον εαυτό του αφού ήταν στην ηγετική ομάδα της προηγούμενης δημοτικής αρχής! Δεύτερον, στην ίδια ανάρτηση, αναφέρεται στην μακρά πορεία του στα κοινά και το έργο που κουβαλάει και ταυτόχρονα συκοφαντεί το ίδιο το παρελθόν του!

Είναι προφανές ότι αυτή η σύγχυση οφείλεται στο γεγονός ότι βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο (αν και είναι νωρίς) και η αγωνία και το άγχος του για το αποτέλεσμα απεικονίζεται στο πρόσωπο του.

Αγαπητέ Δήμαρχε, επειδή ο δρόμος για τις εκλογές είναι μακρύς, χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, διότι έχεις αρχίσει να γίνεσαι τοξικός, και δεν πρέπει ,στο βωμό μιας χούφτας ψήφων, να θυσιάζεις αρχές και αξίες, να λασπολογείς και να συκοφαντείς πρώην συνεργάτες σου. Το να δηλητηριάζεις το τοπικό πολιτικό σκηνικό με τέτοιες πρακτικές, δεν ταιριάζει στη κοινωνία ενός νησιού σαν την Πάρο.

Αν όμως παρ όλα αυτά επιμένεις στους ισχυρισμούς σου περί «πάρτι», κι επειδή τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, τότε και τώρα, δεν δεχτήκαμε και δεν δεχόμαστε να αμφισβητείται από κανέναν η εντιμότητά μας ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ , ως δήμαρχος, ΑΜΕΣΑ να καλέσεις τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να διαπιστώσουμε :

  • Πότε γίνονταν «πάρτι» στο παρελθόν ή τώρα;
  • Πότε διοργανωνόταν ημερίδες που κόστισανσκανδαλώδη ποσά στουςπαριανούς πολίτες;
  • Πότε δαπανήθηκαν περισσότερα χρήματα σε δημόσιες σχέσεις;
  • Πότε δόθηκαν τόσες απευθείας εργολαβίες σε έργα και μελέτες; 

Στο παρελθόν ή τώρα; «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα» …