Υποψήφιος για τον Δήμο Μήλου ο Γιώργος Μαρτάκης

  • Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου, 2019 - 18:32

Ο  Γεώργιος Μαρτάκης με ανοιχτή επιστολή του γνωστοποιεί την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Μήλου. 

Η επιστολή

Φίλες και Φίλοι

“Το 2019 είναι μια χρονιά αλλαγών γεμάτη ελπίδες. Ελπίδες για την Ευρώπη που υπερασπίζεται τις αξίες της και το κοινωνικό της πρόσωπο. Ελπίδες για την Ελλάδα που άντεξε και εξέρχεται της κρίσης. Ελπίδες για τη Μήλο ότι θα αναδυθεί ξανά στη θέση που της αρμόζει.

Γιατί οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου μας δίνουν την ευκαιρία να έχουμε νέες δυνατότητες για να επανεξετάσουμε τις επιλογές μας.

Όλοι συμφωνούμε ότι η Μήλος είναι ένας τόπος προικισμένος από τη φύση, ευλογημένος, με άξιους κατοίκους. Όμοιό του νησί δεν υπάρχει. Τη μοναδικότητά της συνθέτουν, η γεωγραφική της θέση, το τυχερό της σχήμα, η πολιτιστική της κληρονομιά, ο φυσικός και ορυκτός της πλούτος και συναντιούνται στην Αφροδίτη της Μήλου, σύμβολο αρμονίας και ομορφιάς.

Γι’ αυτό οφείλουμε στους εαυτούς μας αλλά και σε όλους, μια Μήλο αντάξια του κύρους, της δυναμικής και της ποιότητας αυτών των χαρακτηριστικών. Όχι μόνον στη καθημερινή ζωή των κατοίκων της αλλά και στη δημόσια ζωή και την εκπροσώπησή της. Είναι βέβαιη η αγάπη όλων μας για το νησί. Γι’ αυτό οφείλουμε να αναρωτηθούμε και με ευθύνη να απαντήσουμε.

Είμαστε ικανοποιημένοι από της υπηρεσίες που μας παρέχει ο Δήμος και καθορίζουν την καθημερινότητά μας και τις εντυπώσεις των επισκεπτών για το νησί μας;

Ο σημερινός Δήμαρχος συμπεριφέρεται με δικαιοσύνη, σεβασμό και κατανόηση σε όλους τους Δημότες;

Είμαστε υπερήφανοι για τη δημόσια εκπροσώπηση από τη Δημοτική Αρχή που καθορίζει και την εικόνα των άλλων για το ποιοι είμαστε εμείς οι Μήλιοι;

Αισθανόμαστε ασφαλείς και σίγουροι για το μέλλον, κρίνοντας τα αποτελέσματα της οκταετούς θητείας, με τον ίδιο καπετάνιο στο τιμόνι και την ίδια πορεία ;

Η καθημερινότητά μας είναι υποβαθμισμένη και η εκπροσώπηση υπό-αμφισβήτηση. Όλοι αναρωτιόμαστε γιατί παραμένουν άλυτα χρόνια προβλήματα. Όλοι στεναχωριόμαστε για τις χαμένες ευκαιρίες. Οι βασικές υποδομές, ύδρευσης, αποχέτευσης, διαχείρισης απορριμμάτων και οδοποιίας είτε δεν υπάρχουν, είτε βρίσκονται υπό κατάρρευση, υποβαθμίζοντας τη ζωή μας. Επιπροσθέτως εμποδίζουν την ανάπτυξη του νησιού σε τουριστικό πόλο έλξης ποιοτικού τουρισμού. Τελικά χαλαλίζουν την προίκα της Μήλου.

Πιστεύω ότι πρέπει να αναλάβουμε δράση. Η απόφασή μου να ηγηθώ ενός ανεξάρτητου Δημοτικού Συνδυασμού δεν αποτελεί μόνο προσωπική επιλογή.Προκύπτει από την παρότρυνση πολλών συμπολιτών, κυρίως νέων που θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι περισσότεροι για πρώτη φορά. Η διαδρομή μου και η εμπειρία μου, επαγγελματική και κοινωνική, είναι γνωστές σε όλους εσάς τους συνδημότες μου. Πιστεύω στη σκληρή δουλειά, στον προγραμματισμό, στην μεθοδικότητα, στη νοικοκυροσύνη, σε μετρημένα λόγια και καλά ζυγισμένες αποφάσεις.

Ως Δημοτικός Συνδυασμός επιδιώκουμε να νοικοκυρέψουμε τον Δήμο, οικονομικά και διοικητικά. Με  εξωστρέφεια, με τεκμηριωμένες προτάσεις και μελέτες, με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, με συνεργάτες το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου, αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Επιδιώκουμε μια βιώσιμη ισόρροπη ανάπτυξη που λαμβάνει υπόψη της τις επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας.

Επιδιώκουμε την δημιουργική συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις ανεξαρτήτως ιδεολογικών και κομματικών διαφορών. Στο Δημοτικό Συμβούλιο προάγουμε τη συνεργασία, τη συνεννόηση και τη συναίνεση, όχι ως αναγκαίο κακό λόγω του νέου εκλογικού νόμου, αλλά ως αρχή γιατί πιστεύουμε ότι στην αναγεννητική προσπάθεια για την Μήλο κανείς δεν περισσεύει.

Τους προσεχείς μήνες σας καλώ να συνθέσουμε και να συναποφασίσουμε το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας. Έχουμε όλοι λόγο και ρόλο. Τέσσερα χρόνια είναι αρκετά για να διορθώσουμε τα λάθη, να θέσουμε τις βάσεις και να επανασχεδιάσουμε το παρόν και το μέλλον μας.

Ως υποψήφιος Δήμαρχος προσκαλώ καθεμιά και καθέναν από εσάς να κάνει αυτές τις δημοτικές εκλογές προσωπική του υπόθεση.

Οφείλουμε να συγκρίνουμε πρόσωπα, πρόγραμμα, αρχές και αξίες όσων διεκδικούν την εμπιστοσύνη μας, για το καλό μας, για το καλό της Μήλου.

Η Μήλος δεν περιμένει. Ας είμαστε περήφανοι γι’ αυτούς που μας εκπροσωπούν, όσο περήφανοι είμαστε για το τόπο μας”.

Φιλικά

Γιώργος Μαρτάκης