Πρόταση του Δήμου Τήνου για συνεργασία με τον ΟΑΕΔ Σύρου, με στόχο τη δημιουργία γραφείου Ανταποκριτή στην Τήνο

Εξυπηρέτηση πολιτών και διεύρυνση δυνατοτήτων

  • Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2019 - 06:17

Ομόφωνη απόφαση, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκατοντάδες εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι του νησιού, για δημιουργία γραφείου Ανταποκριτή ΟΑΕΔ, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τήνου.

Την πρόταση για συνεργασία του Δήμου Τήνου, με τις κεντρικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στη Σύρο, με στόχο τη δημιουργία γραφείου Ανταποκριτή του φορέα στην Τήνο, προκειμένου να εξαλειφθούν τα προβλήματα, που δημιουργούνται από την ανάγκη συνεχούς μετακίνησης των ανέργων μεταξύ των δύο νησιών, με τις όσες ευνόητες δυσκολίες αυτή συνεπάγεται, έφερε ενώπιον του Σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου, ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Σιώτος.

Τονίστηκε, πως ο Δήμος Τήνου θα αναλάβει τη δέσμευση για παραχώρηση χώρου, καθώς και υπαλλήλου, αφού το γραφείο θα χρησιμεύσει για τη συλλογή επίσημων στοιχείων ανεργίας, αναφορικά με την Τήνο, ώστε μέσω αυτών, να μπορεί να υπάρξει δημιουργία προτάσεων για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, ο αριθμός των καταγεγραμμένων ανέργων του νησιού αφορά σε πάνω από 1000 άτομα, τα οποία “μέχρι τώρα εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ που λειτουργεί στο νησί. Ωστόσο δεν υπάρχει πρόθεση αυτό να συνεχιστεί”.

Ως εκ τούτου, ο κ. Σιώτος πρότεινε “τη συνεργασία του Δήμου με τον ΟΑΕΔ προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι άνεργοι του τόπου μας στο νησί τους και να μην χρειάζεται να μετακινούνται στην έδρα του Νομού με ότι αυτό συνεπάγεται. Μπορούμε να δημιουργήσουμε γραφείο ανταποκριτή ΟΑΕΔ στον Δήμο μας”.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου, “μπορούμε να πάρουμε μια απόφαση για την άμεση υπογραφή σχετικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου μας και της αρμόδιας υπηρεσίας του ΟΑΕΔ Σύρου προκειμένου να δημιουργηθεί γραφείο Ανταποκριτή ΟΑΕΔ. Ουσιαστικά ο Δήμος θα δεσμευτεί για την παραχώρηση συγκεκριμένου χώρου μέσα στο Δημαρχείο με τον κατάλληλο εξοπλισμό και θα ορίσει συγκεκριμένο υπάλληλο. Ο υπάλληλος θα έχει ειδικούς κωδικούς, θα παραλαμβάνει δικαιολογητικά ανάλογα με την περίπτωση και θα εκδίδει άμεσα κάρτες ανεργίας ενώ παράλληλα θα ενημερώνει για την ηλεκτρονική παρουσίαση του ανέργου”.

Τέλος επισημάνθηκε, ότι “η ύπαρξη αυτού του γραφείο εξυπηρέτησης του ΟΑΕΔ είναι πολύ σημαντικό για το νησί μας, αρχικά γιατί θα εξυπηρετούνται στον τόπο τους οι άνεργοι χωρίς να πρέπει να μετακινηθούν στην Σύρο και επιπλέον ο Δήμος θα έχει άμεσα επίσημα στοιχεία για την ανεργία στο νησί, τα οποία θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για την ένταξή του σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα”.

Ετικέτες: