Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας σχετικά με τη συζήτηση κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τήνου

Παναγιώτης Κροντηράς: "Και ο κατήφορος του Δημάρχου συνεχίζεται..."

  • Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2019 - 13:30

O tempora o mores Ω καιροί, ω ήθη, στα απλά ελληνικά και με πλήρη εφαρμογή (κατάντια) στα δικά μας τα τοπικά.

Πως αλλιώς να εκφραστείς όταν η πολιτική αντιπαράθεση στρέφεται τελικά σε προσωπικές ύβρεις και κατηγορίες; Και το κυριότερο απέναντι σε ανθρώπους που δεν ήταν παρόντες.

Πιο συγκεκριμένα στην έκτακτη συνεδρίαση του Δήμου Τήνου στις 16/3/2019, όπου συζητούσαμε για το θέμα της μη έγκρισης του προϋπολογισμού του Δήμου Τήνου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και της αναπροσαρμογής των τελών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης, προκληθήκαμε με αήθεις επιθέσεις. Η απουσία επιχειρημάτων, του προκάλεσε εκνευρισμό για μια ακόμη φορά.

Σήμερα βλέποντας τα πράγματα πιο ψύχραιμα διαπιστώσαμε ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία τα πρωτοφανή γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Όπως και πριν μερικούς μήνες έτσι και τώρα, όποτε ο διάλογος έβαινε εις βάρος του κυρίου Σιώτου (επί το λαϊκότερον στριμώχνονταν) τότε οδηγούμασταν μέσω προκλήσεων σε αποχώρηση και πρόωρη λήξη τη συνεδρίασης.

Και εδώ τίθεται το μεγάλο ερώτημα. Αν σε ένα Δήμο όπως της Τήνου με ισχυρή πλειοψηφία εκτυλίσσονται τέτοια γεγονότα, στους επερχόμενους κλεισθενικούς Δήμους με τις ισχνές πλειοψηφίες ή ακόμα και μειοψηφίες θα πρέπει η αίθουσα συνεδριάσεων να μετατρέπεται σε ρινγκ; Έτσι λοιπόν στη τοποθέτηση μας ότι «συζητάμε το θέμα του προϋπολογισμού του 2019 μήνα Μάρτιο, δηλαδή τρεις μήνες μετά την έναρξη του Οικονομικού Έτους που είχε ως αποτέλεσμα τη μη πληρωμή προμηθευτών , επαγγελματιών του νησιού μας και όχι μόνο» και στην αποστροφή του λόγου μας ότι «εσύ κύριε Σιώτε πληρώνεσαι κανονικά κάθε μήνα τα παραστατικά σας», μας απάντησε με σχόλια περί ενδυματολογικής αισθητικής, «- Το σακάκι μου εμένα κουμπώνει, σε αντίθεση με εσένα», αλλά κυρίως στράφηκε ξανά σε πρώην συνάδελφο μας « Οι δικοί μου Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι καθαροί και δεν έχουν προβλήματα με πόθεν έσχες »

Αλήθεια κύριε Σιώτε έτσι θα πορευτούμε τους επόμενους δυο μήνες μέχρι τις εκλογές; με ακραία πόλωση και προσωπικές επιθέσεις; ο ένας να βλέπει τον άλλο ως εχθρό και όχι ως πολιτικό αντίπαλο;

Αλήθεια κύριε Σιώτε ποιο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών; Η ανάγκη και η αγωνία να πάμε το νησί μας μπροστά ή η ανάγκη και η αγωνία για την δική σου προσωπική πολιτική επιβίωση και επικράτηση;

Κύριε Σιώτε είσαι ένας νέος άνθρωπος και θα έπρεπε να μας δείξεις τον δρόμο της συμπόρευσης για το κοινό σκοπό που υπηρετούμε και όχι τον δρόμο του λαϊκισμού και της μισαλλοδοξίας. Ακολούθησε το παράδειγμα του προκάτοχου σου, όπου η όποια αντιπαράθεση άρχιζε και τελείωνε μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, και μη το θυσιάζεις στην άκρατη φιλοδοξία σου.

Κι αν φοβάσαι κύριε Σιώτε να παραδειγματιστείς από ένα τέτοιο ανάστημα παραδειγματίσου τουλάχιστον από τους συναδέλφους μας της πλειοψηφίας που αρνήθηκαν να σε ακολουθήσουν σε αυτόν τον κατηφορικό δρόμο που έχεις πάρει. Σε αυτούς που αποχώρησαν, σε αυτούς που μειοψήφησαν και σε αυτούς που υπερψήφισαν αλλά κατέκριναν δημόσια τη στάση σου στη συνεδρίαση (μια συνεδρίαση που για ακόμα μια φορά δεν θα μεταδοθεί και θα την κρατήσεις στο συρτάρι όπως τόσες άλλες, ή στην καλύτερη περίπτωση θα ανεβάσεις μόνο ήχο για να μην θιχτεί η εικόνα σου).

Κύριε Σιώτε είσαι τόσο προβλέψιμος, ώστε γνωρίζουμε από τώρα τον τρόπο που θα μας απαντήσεις, τον ξέρεις καλά και τον περιγράψαμε και παραπάνω. Δεν θα σε ακολουθήσουμε. Από εδώ και μπρος τον λόγο παίρνει η ομάδα που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που θέλουν να είναι Ενωμένοι για το Νησί μας και όχι αυτό που πρεσβεύεις εσύ.

Δεν πειράζει που δεν κουμπώνουν τα σακάκια μας, είμαστε περήφανοι που δεν έχουν τσέπες…..

Για τον Συνδυασμό

«Τολμάμε Μαζί»

Παναγιώτης Κροντηρας

Ετικέτες: