Δεύτερος Δημοτικός Σύμβουλος της ΚΕΠοΜ ο Γιώργος Ξυδάκης

  • Τετάρτη, 20 Μαρτίου, 2019 - 12:07

Η καταστατική αρχή της κυλιόμενης εκπροσώπησης έφερε στην 2η θέση της ΚΕΠοΜ στο ΔΣ του Δήμου Μυκόνου  τον  Γιώργο Ξυδάκη,  μετά την παραίτηση του Απόστολου Νάζου.

Ενεργός πολίτης από τα μαθητικά του χρόνια έως σήμερα, δεν σταμάτησε ποτέ να οραματίζεται και να παλεύει για τα αυτονόητα.

Σε όλη την μακρόχρονη πορεία του όρθωσε ανάστημα ενάντια στην αλλοτρίωση του νησιού με  έργο  και  λόγο πολιτικό  αλλά συνάμα και λόγιο.

Ο Γιώργος αναλαμβάνει για δεύτερη φορά την θέση του ΔΣ του Δήμου Μυκόνου. Ως επικεφαλής της ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος την περίοδο 1998-2002.

Επανέρχεται στην ίδια θέση  μετά από 17 χρόνια σε μια κρίσιμη περίοδο για την Μύκονο, όπου φαντάσματα του παρελθόντος παίρνουν σάρκα και οστά και διεκδικούν να αναλάβουν και πάλι τα ινία του Δήμου Μυκόνου.

 

"Αγαπητοί συμπολίτες και αιρετοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αναλαμβάνοντας τη θέση του δημοτικού συμβούλου, για δεύτερη φορά μετά από 17 χρόνια, δράττομαι της ευκαιρίας να καταθέσω μερικές σκέψεις.

Στη θέση αυτή βρίσκομαι καθοδηγούμενος από τις αρχές και τη στάση μου έναντι της τοπικά αυτοδιοικούμενης κοινωνίας και της συλλογικότητας πολιτών που ανήκω. Θα συμμετέχω και θα μεταφέρω τις πλειοψηφούσες απόψεις των συνοδοιπόρων μου για τη Μύκονο που ονειρευόμαστε, όσο πολύ και αν απέχει από αυτό που βιώνουμε σήμερα, με πλήρη συναίσθηση έναντι των γενεών που έπονται για την κοινωνία που θα τους κληροδοτήσουμε.
Η σχέση μου ως παρατηρητή και ενεργού πολίτη στην κοινωνία της Μυκόνου ξεκινά από τα φοιτητικά μου χρόνια, παραμονές των δημοτικών εκλογών του 1978.
Έκτοτε εμπλέκομαι υποστηρικτικά, κριτικά και συμμετοχικά σε πολλές και διαρκείς δράσεις, πάντοτε στο πλαίσιο συλλογικοτήτων.
Αντιμάχομαι τις προσωπικές στρατηγικές που αποκαλύπτονται στις δημόσιες αντιπαραθέσεις ή εξυφαίνονται σε κλειστά δωμάτια και κεφαλές.
Η πολύχρονη τριβή και το βάρος της ηλικίας, με προτρέπουν να είμαι συναινετικός αλλά όχι υποχωρητικός, συμφιλιωτικός αλλά όχι αμνήμων, αισιόδοξος αλλά όχι αιθεροβάμων. Με σκευή την προσωπική μου διαδρομή, την αλληλοϋποστήριξη των συνοδοιπόρων μου και την ζώσα ιστορία του τόπου μας, θα καταθέτω τη στήριξη μου σε ό,τι από κοινού αποδεκτό, θα πάει την κοινωνία μας ένα βήμα μπροστά στη σωστή λειτουργία των θεσμών, στα αναγκαία έργα, στο ήθος, τη διαφάνεια, την προάσπιση του περιβάλλοντος, του δημόσιου συμφέροντος, της συνταγματικής νομιμότητας, της υπεράσπισης των αδυνάτων και μη προνομιούχων, του δικαίου υπέρ όλων των ανθρώπων και της δημοκρατίας.
Αναγνωρίζοντας και μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος, οφείλουμε να ατενίζουμε το μέλλον με δημιουργική αισιοδοξία, συνεργαζόμενοι σε αυτά που μας ενώνουν και συμφωνούμε για τον κοινό τόπο, το κοινό καλό και την απωλεσθείσα κοινωνική συνοχή".

Γιώργος Ξυδάκης
Δημοτικός σύμβουλος
Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου