Επιστολή του Δημάρχου Αντιπάρου προς το Υπουργείο Παιδείας

  • Πέμπτη, 21 Μαρτίου, 2019 - 14:49

Επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε ο Δήμαρχος Αντιπάρου, κ. Αναστάσιος Φαρούπος, λόγω του κενού που έχει δημιουργηθεί από τη μακροχρόνια αναρρωτική άδεια, την οποία αναγκάστηκε να λάβει η δασκάλα της Γ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αντιπάρου.

Παρά το γεγονός, ότι από την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, για τη λύση του προβλήματος, ακολουθόντας την προβλεπόμενη διαδικασία, ο Δήμαρχος, με την επιστολή του μεταφέρει την αγωνία και ανησυχία των γονέων των μικρών μαθητών, λόγω του προβλήματος, με στόχο την περαιτέρω άσκηση πιέσεων προς την πολιτεία.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή του κ. Φαρούπου, προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ

Σας στέλνω αυτή την επιστολή ζητώντας την προσωπική σας παρέμβαση με τις δυνατότητες που σας παρέχει η θεσμική σας θέση για να επιλύσετε το ταχύτερο δυνατό το πρόβλημα που προέκυψε και επηρεάζει ολόκληρη την τοπική κοινωνία: η τρίτη τάξη του εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου του νησιού μας είναι χωρίς εκπαιδευτικό εδώ και ένα μήνα λόγω ασθένειας της δασκάλας της τάξης και χωρίς προοπτική να επιστρέψει.

Σας μεταφέρω τη μεγάλη αγωνία και ανησυχία για τη συνέχιση της φετινής σχολικής χρονιάς αλλά και την υποβάθμιση της σχολικής περιόδου συνολικά, καθώς μετρώνται πάνω από 100 απωλεσθείσες διδακτικές ώρες φέτος (συνυπολογίζοντας τις απουσίες λόγω απαγορευτικών απόπλου από τη γειτονική Πάρο και τις απουσίες της εκπαιδευτικού για λόγους υγείας και τους προηγούμενους μήνες). Η κάλυψη των ωρών από άλλους δασκάλους γίνεται μόνο αποσπασματικά και εμβαλωματικά. Όπως καταλαβαίνετε, όλα αυτά αφήνουν ικανό αποτύπωμα στη μαθησιακή τους εξέλιξη σε αυτή την κρίσιμη σχολική χρονιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στην εν γένει ψυχολογία τους. ΟΙ διδακτικές ώρες συνεχίζονται να χάνονται και εκ μέρους όλης της τοπικής κοινωνίας σας ζητάω ένα δάσκαλο για να κάνει μάθημα στα παιδιά της Γ' τάξης. Η κατάσταση δεν τιμά κανέναν, πολλώ δε μάλλον για ένα μικρό νησί με ιδιάζουσες γεωγραφικές και κοινωνικές συνθήκες το οποίο νιώθει συχνά την αδιαφορία της σύγχρονης πολιτείας, ενώ ήδη το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης υποβαθμίζεται από το γεγονός ότι πλείστοι των εκαπιδευτικών διαμένουν στην Πάρο και μεταβαίνουν καθημερινά μέσω του πορθμείου Πούντας-Αντιπάρου, με αποτέλεσμα συχνά, και φέτος ακόμα περισσότερο, να χάνονται αρκετές ώρες από πολλές τάξεις σε ημέρες απαγορευτικού απόπλου.

Ελπίζω ότι θα ενσκήψετε πάνω από το πρόβλημα μεριμνώντας για την άμεση επίλυσή του και φροντίζοντας να μην χρειαστεί να σας ενοχλήσω ξανά.