Ανταλλαγή ανακοινώσεων, σχετικά με το θέμα του καθεστώτος διοίκησης του ΠΙΙΕ Τήνου

Αντιπαράθεση με φόντο το ΠΙΙΕΤ

  • Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2019 - 06:13

“Διαξιφισμό” μέσω ανακοινώσεων, είχαν ο επικεφαλής της υποψήφιας δημοτικής παράταξης “Ενωμένοι για το νησί μας”, κ. Π. Κροντηράς, με τον κ. Γ. Σιώτο, νυν και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Τήνου, σχετικά με το θέμα του καθεστώτος διοίκησης του ΠΙΙΕ Τήνου.

Στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Ενωμένοι για το νησί μας”, σημειώνεται, πως “όπως αναφέρθηκε και στην πρώτη μας ανακοίνωση, η παράταξή μας «Ενωμένοι για το νησί μας» αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων, που για το καλό της Τήνου μας, αφήσαμε στην άκρη κομματικές ταυτότητες και πεποιθήσεις, με απώτερο σκοπό την προστασία, την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας”.

Συγχρόνως όμως, “γνωρίζουμε ότι για την Τήνο μας κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, για το οποίο όλοι μας σαν Τηνιακοί πρέπει να είμαστε υπερήφανοι και να το υποστηρίζουμε με θέρμη και αυταπάρνηση”.

Όπως τονίζεται, “κάνοντας πράξη τα παραπάνω ο Συνδυασμός μας, από την πρώτη κιόλας επαφή των μελών του, ασχολήθηκε διεξοδικά με το θέμα του Π.Ι.Ι.Ε.Τ και ειδικά με το καθεστώς διοίκησης που το διέπει βάσει του ισχύοντος Νόμου αφήνοντας πίσω όλες τις άλλες παραμέτρους που μέχρι σήμερα ταλάνιζαν το Ιερό μας Ίδρυμα”.

Από την παράταξη, “καθίσταται λοιπόν σαφές ότι η παράταξη μας, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Τήνου κ. Παναγιώτη Κροντηρά, σε καμία περίπτωση δε διαπραγματεύεται το ισχύον καθεστώς διοίκησης του Π.Ι.Ι.Ε.Τ το οποίο ρυθμίζεται από τους νόμους 349/1976 και 4521/2018 και δεσμεύεται δημόσια για την υπεράσπιση του Αυτοδιοίκητου του Ιερού μας Ιδρύματος και τη συνέχιση της εξαίρεσής του από τα εκκλησιαστικά Ιδρύματα, υπακούοντας πιστά στη Διαθήκη των Κτητόρων του”.

Ως εκ τούτου, όπως τονίζεται, “κυρίαρχο μέλημά μας είναι η στήριξη της ήδη εκλεγμένης Διοικούσας Επιτροπής, η οποία κατά τη γνώμη μας από τον Οκτώβριο και μέχρι σήμερα, επιτελεί το έργο της, προασπίζοντας όσο το δυνατόν καλύτερα τα συμφέροντα του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., συντελώντας στην εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του. Δηλώνουμε δε ξεκάθαρα, σεβόμενοι την παγκόσμια εμβέλεια του Ιερού μας Ιδρύματος αλλά και τη διαχρονική προσφορά του στον Ελληνισμό και τους απανταχού Έλληνες, ότι δεν θα αντιπαρατεθούμε προεκλογικά στο συγκεκριμένο θέμα, εξυπηρετώντας ιδιοτελείς σκοπούς και επιδιώξεις”.

Η ανακοίνωση καταλήγει, πως “εν όψει της επετείου των 200 ετών από την Εύρεση της Αγίας Εικόνας της Παναγίας μας το έτος 1823, επιθυμούμε ενωμένοι και χωρίς παρωπίδες, κομματικούς χρωματισμούς και άλλες εξωθεσμικές παρεμβάσεις, με σύνεση και αποφασιστικότητα να αφοσιωθούμε στο στόχο μας που δεν είναι άλλος από την Ενότητα και την Ανάπτυξη του τόπου μας σ’ όλους τους τομείς”.

Σύρθηκε σε αυτή τη θέση λόγω εκλογών”

Απάντηση στην ανακοίνωση του κ. Κροντηρά και της παράταξής του, εξέδωσε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές Δήμαρχος Τήνου, κ. Ιωάννης Σιώτος.

Όπως αναφέρεται, “χαιρετίζουμε την προσχώρηση του κ. Κροντηρά στις απόψεις που εκφράζουμε με συνέπεια και συνέχεια όλα τα τελευταία χρόνια σχετικά με το αυτοδιοίκητο του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελίστριας Τήνου. Είναι αλήθεια ότι μετά από πολύχρονες προσπάθειες να διασπάσει το μέτωπο της λογικής και του σεβασμού στις παραδόσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Τηνιακών κατάλαβε ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει. Έστω και έτσι όμως, ακόμα και εάν είναι προφανές ότι σύρθηκε σε αυτή τη θέση λόγω των επερχόμενων εκλογών, εμείς τον καλωσορίζουμε. Βεβαίως οι Τηνιακοί δεν ξεχνούν την εκκωφαντική απουσία του και την υπονόμευση όλων των ενεργειών και κινητοποιήσεων του Δήμου και του λαού. Γιατί αγαπητέ κ. Κροντηρά καλά τα λόγια αλλά ακόμα καλύτερες οι πράξεις!”.

Ετικέτες: