Αποτελεσματική παρέμβαση Μανόλη Ορφανού για συνδρομή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις ζημιές στο λιμάνι και το οδικό δίκτυο Θήρας

Διερεύνηση του πλαισίου συνεργασίας

  • Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2019 - 14:15

Αφουγκραζόμενοι την αγωνία των κατοίκων και επαγγελματιών και με ορατές πλέον τις επιπτώσεις, αποφασίσαμε να αναλάβουμε πρωτοβουλία και να ζητήσουμε την παρέμβαση και συνδρομή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι του Αθηνιού και στο οδικό δίκτυο που συνδέεται με αυτό. Διερευνήσαμε ακόμη και το ενδεχόμενο επέκτασης της προβλήτας στο Μονόλιθο για την αποσυμφόρηση του Αθηνιού.

Στις αλλεπάλληλες συνομιλίες μας, πήραμε την διαβεβαίωση ότι το υπουργείο μπορεί να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση αρκεί να υπάρξει από τις αρμόδιες αρχές επίσημο αίτημα για να διερευνηθεί το πλαίσιο συνεργασίας.

Έτσι, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε- απευθυνόμενοι σε στελέχη του Υπουργείου- για να διερευνήσουμε και να καταλήξουμε στις ενέργειες που απαιτούνται.

Είχαμε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες και στην συνέχεια προχωρήσαμε σε αποστολή επιστολών, όπου περιγράψαμε λεπτομερώς το πρόβλημα.

Η ανταπόκριση ήταν άμεση από το υπουργείο και σε τηλεφωνική επικοινωνία, μας ζητήθηκε να σταλεί το αίτημα από τις επίσημες αρχές του νησιού ώστε να εξεταστούν οι συνθήκες συνεργασίας και οι περαιτέρω ενέργειες.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μανόλης Ορφανός επικοινώνησε στη συνέχεια, με τον απερχόμενο Δήμαρχο Νίκο Ζώρζο και τον ενημέρωσε για όλες τις ενέργειές του.

Έλαβε την διαβεβαίωση και τη δέσμευση από τον κ. Ζωρζο ότι την Πέμπτη 2 Μαΐου θα σταλεί επίσημα από την Δημοτική Αρχή το σχετικό αίτημα και θα ζητηθεί η συνδρομή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την διερεύνηση του πλαισίου συνεργασίας.

Στόχος και σκοπός μας είναι να δώσουμε άμεση λύση στο μείζον πρόβλημα του νησιού μας.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να συνεργαζόμαστε όπου χρειάζεται για να συμβάλουμε στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων μας.