ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Π.Π.Ι. ΚΕΑΣ - «Ο ΕΡΑΣΙΣΤΡΑΤΟΣ»

"Χωρίς καθαριότητα το περιφερειακό ιατρείο Κέας"

  • Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2019 - 15:17

Χωρίς σύμβαση καθαριότητας λειτουργεί από τα μέσα Φεβρουαρίου 2019 το Π.Π.Ι. Κέας, ενός Ιατρείου που έκτοτε έχει υποδεχθεί περίπου 1.550 περιστατικά!

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, υπεύθυνη για την κατάρτιση σχετικών συμβάσεων σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας αρμοδιότητάς της, δεν έχει προχωρήσει σε καμία κίνηση για την τακτική ή έκτακτη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Χαρακτηριστικά, μόλις στις 15 Απριλίου, η διοικήτρια, κα Ιορδανίδου με απόφασή της όρισε Επιτροπή για σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης, γεγονός που τοποθετεί χρονικά τον ορισμό εργολάβου το νωρίτερο σε τρεις μήνες από σήμερα! Ο Δήμος Κέας όλο αυτό το διάστημα κλήθηκε –για ακόμη μία φορά- να υποκαταστήσει τη 2 η ΥΠΕ, διαθέτοντας προσωπικό καθαριότητας, το οποίο ανακλήθηκε μόλις την 10/05/2019, ενώ και ο Σύλλογος Στήριξης Π.Π.Ι. Κέας «Ο ΕΡΑΣΙΣΤΡΑΤΟΣ» αρνήθηκε να καλύψει και πάλι την ανυπαρξία της 2ης ΥΠΕ. Τα τελευταία χρόνια καλούμαστε ως Σύλλογος να υποκαταστήσουμε μαζί με τον Δήμο Κέας τη 2η ΥΠΕ σε διάφορα λειτουργικά ζητήματα που προκύπτουν:  Στην καθαριότητα του Ιατρείου σε περιπτώσεις παραίτησης της καθαρίστριας λόγω μη πληρωμής από τη 2η ΥΠΕ  Στην οικονομική κάλυψη οδηγών ασθενοφόρου σε περιόδους κανονικής άδειας του οδηγού του ΕΚΑΒ  Στην επανειλημμένη κάλυψη ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού  Στη συντήρηση μηχανών γραφείου και μηχανημάτων υγείας  Στη στέγαση των ιατρών  Στην παροχή επιδομάτων  Στη συντήρηση του κτιρίου Από την πλευρά της, η 2η Υ.Π.Ε. ουδεμία συνεργασία έχει επιδείξει και ουδεμία επίσημη ανταπόκριση είχαμε στην αλληλογραφία που έχουμε κατά καιρούς αποστείλει. Ενδεικτικό της αδιαφορίας της εν λόγω υπηρεσίας αποτελεί το γεγονός ότι εδώ και 8 χρόνια το Π.Π.Ι. Κέας, λειτουργεί χωρίς παιδίατρο, παρόλο που η ειδικότητα υπάρχει στο Οργανόγραμμά του, ενώ για αρκετούς μήνες πέρυσι η λειτουργία του ΠΠΙ Κέας στηρίχθηκε αποκλειστικά στις πλάτες ενός επιμελητή παθολόγου και μιας αγροτικής γιατρού, με τον πρώτο να εξετάζει προσωπικά το πρώτο εικοσαήμερο του Αυγούστου 1.500 καταγεγραμμένα περιστατικά! Έχοντας εξαντλήσει προ πολλού την ανοχή μας,  Καταγγέλλουμε τη λειτουργία ενός χώρου υγειονομικής περίθαλψης βρώμικου, χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής!  Καταγγέλλουμε την υποστελέχωση του Π.Π.Ι. Κέας!  Καταγγέλλουμε την υπολειτουργία των ιατρικών μηχανημάτων και των μηχανών γραφείου του Ιατρείου μας, την οποία καλούμαστε οι τοπικοί φορείς να καλύψουμε!  Καταγγέλλουμε την αδυναμία κάλυψης του μοναδικού οδηγού ΕΚΑΒ σε περιόδους κανονικής άδειας του υπηρετούντος (η 2 η ΥΠΕ δεν απαντά καν στα σχετικά υπηρεσιακά έγγραφα)!  Καταγγέλλουμε την αδιαφορία, την ανεπάρκεια, την ανυπαρξία και εντέλει τον εμπαιγμό και την κοροϊδία της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου! Καλούμε τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας και τους Βουλευτές Κυκλάδων να δώσουν άμεση και βιώσιμη λύση και να εξασφαλίσουν στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κέας το υπέρτατο αγαθό και αναφαίρετο δικαίωμά μας: Το δικαίωμα στην ΥΓΕΙΑ