Το Κοινό Τηνίων για την πρόσφατη πυρκαγιά στα απορριμματοφόρα

  • Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2019 - 10:29

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση "Κοινό Τηνίων" καταδικάζει την καταστροφή των δύο οχημάτων του Δήμου από την πρόσφατη πυρκαγιά. Ένα απορριμματοφόρο όχηµα που εξυπηρετούσε τη συλλογή των ανακυκλώσιµων υλικών και ένα γερανοφόρο, τα οποία ήταν σταθμευμένα σε μικρή απόσταση από το Κέντρο Υγείας Τήνου, καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Οι έρευνες των αρμόδιων αρχών είναι σε εξέλιξη και ευχόμαστε σε μικρό χρονικό διάτημα να ξεκαθαρίσουν τα αίτια. Εφόσον αποδειχτεί ότι πρόκειται για εμπρησμό πρέπει να καταστεί σαφές ότι μια τέτοια αξιόποινη ενέργεια υπερβαίνει τα όρια της ασυνειδησίας και της σκοπιμότητας.

Οι φημολογίες που κυκλοφορούν μας αφήνουν αδιάφορους. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια πράξη συλλογικής τιμωρίας και ο χρόνος θα δείξει αν και ποιος θα μπορούσε να επωφεληθεί από αυτή. Σίγουρα, όχι οι πολίτες, αφού θα ταλαιπωρηθούμε πάλι, λίγους μήνες μετά την έναρξη της αποκομιδής ανακυκλώσιμων, και θα αναγκαστούμε να πληρώσουμε εκ νέου την κατεστραμμένη περιουσία του Δήμου.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση "Κοινό Τηνίων" ζητάει εδώ και τοσα χρόνια ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης με βασικό μοχλό τον ίδιο τον Δήμο Τήνου. Οι πληροφορίες όμως λένε ότι αντί αυτού προμηνύεται ολοκληρωτική ανάθεση της αποκομιδής, μεταφοράς και απόθεσης ανακυκλώσιμων και μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων σε ιδιώτη.

Μια τέτοια πιθανή εξέλιξη θα μας βρει και πάλι αντίθετους, με σθένος και επιχειρήματα, στοχεύοντας στην λύση του χρόνιου αυτού σοβαρού προβλήματος για το νησί μας, με τρόπο που δεν θα κάνει αυτή την ανταποδοτική υπηρεσία ακριβότερη και λιγότερο λειτουργική.

Ετικέτες: