Ο Δήμος Πάρου και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πάρου ενημερώνουν και συμβουλεύουν

  • Τρίτη, 4 Ιουνίου, 2019 - 13:11

Ενόψει της θερινής περιόδου, της αύξησης της θερμοκρασίας και εν τέλει της ξηρασίας και σύμφωνα με την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ 4/2012 και το άρθρο 94 του Ν.3852/2010: η μέριμνα και η τήρηση των υποχρεώσεων καθαρισμού είναι από τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός οικισμών και σε απόσταση μέχρι εκατό (100) μέτρων από τα όριά τους και η μη τήρηση αυτών συνεπάγεται τον αυτεπάγγελτο καθαρισμό από τον Δήμο.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση αδιαφορίας και μετά από τις σχετικές συστάσεις, επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο (0,50 €/μ²) του οικείου χώρου, βεβαιούται εις βάρος τους ισόποση σχετική δαπάνη του Δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας για την αποφυγή τυχόν συμβάντων που μπορεί να προκαλέσουν δημόσιο κίνδυνο.

Σας ενημερώνουμε ότι τα φυτικά υπολείμματα που θα προκύψουν από τον καθαρισμό των οικοπέδων σας, είστε υποχρεωμένοι να τα μεταφέρετε με δικά σας μέσα στη Bio-Tev - Εταιρεία Διαχείρισης Αποβλήτων, που βρίσκεται στην Ένωση Αγροτικού Συνεταιρισμού στην Παροικία. (Τηλέφωνο / Φάξ : 2284022235)

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΕΤΕ ΚΑΠΝΟΥΣ Ή ΦΩΤΙΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ:

2284025199