Κοινοποίηση επιστολής Επαγγελματιών και Ξενοδόχων της Ανάφης στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Να αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση

  • Δευτέρα, 10 Ιουνίου, 2019 - 06:16
φωτο: naxospress

Με επιστολή τους προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οι επαγγελματίες και οι ξενοδόχοι της Ανάφης θίγουν την προβληματική ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού για την καλοκαιρινή περίοδο, ζητώντας άμεσα τη λήψη μέτρων για την αποκατάστασή της.

Η σχετική επιστολή έχει κοινοποιηθεί και στους τέσσερις βουλευτές του νομού, του ΣΥΡΙΖΑ και των Κυκλάδων, όπως επίσης και στον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης του Δήμου Ανάφης.

Απαιτούμε λύση”

Αυτούσια η παρέμβασή τους έχει ως εξής: “Με την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν οι επαγγελματίες της Ανάφης, βρίσκονται για ακόμη μία φορά, ξεχασμένοι από την κυβέρνηση και τους πλοιοκτήτες. Τα δρομολόγια των πλοίων δεν είναι μέχρι και σήμερα γνωστά. Στο πρόγραμμα των εταιριών, το νησί μπήκε επίσημα μέσα στο Μάιο, με ένα πλοίο λιγότερο από πέρυσι. Η εταιρία Blue Star, ενώ έχει ήδη ανακοινώσει τα δρομολόγια της για όλα τα νησιά, από την αρχή του έτους, την Ανάφη δεν τη συμπεριέλαβε. Ζητάμε άμεση ενημέρωση και απόδοση ευθυνών για την τουριστική σεζόν που χάσαμε. Είναι σε όλους γνωστό, πως ένα νησί σαν την Ανάφη, ζει από τον τουρισμό. Ο έγκαιρος προγραμματισμός βοηθάει και στην ανάπτυξη αλλά και στην ασφάλεια των επιχειρήσεων. Είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες, και φορολογούμαστε το ίδιο με όλους. Δε ζητιανεύουμε ένα δρομολόγιο, το δικαιούμαστε. Οι εταιρίες, ως τώρα, θεωρούν πως μας κάνουν χάρη, ενώ επιδοτούνται. Ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής και ξαφνικά δρομολόγια με πλοία άδεια δεν είναι εξυπηρέτηση. Απαιτούμε άμεση απάντηση, λύση και οργάνωση του ακτοπλοϊκού θέματος που απασχολεί τον τόπο μας.”.

Ενωμένοι οι επιχειρηματίες

Την ανωτέρω επιστολή συνυπογράφουν οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες της Ανάφης. Αλεξόπουλος Γεώργιος – Νικολής, Αντωνία Κολυδά, Αθηνά Δέμη, Κυριάκος Χάλαρης, Φλώρα Κολυδά, Γιώργος Χάλαρης, Γιάννης Λουδάρος, Γιάννης Πατηνιώτης, Γιάννης Μελίκογλου, Καλαμιώτισσα Σιγάλα, Κατερίνα Δαμίγου, Μανώλης Κολυδάς, Μάνος Αρβανίτης, Μάνος Νικολής, Νικολέττα Νικολή, Μαρία Συρίγου, Ευθυμία Καλογεροπούλου, Μάρθα Φερφιρή, Άννα Γαβαλά, Μαρία Κολυδά, Μαρία Χάλαρη, Μανώλης Λουδάρος, Σοφία Κολυδά, Καλλιόπη Νικολή, Καλλιόπη Χάλαρη, Παναγιώτης Χάλαρης, Πέτρος Ρούσσος, Εμμανουήλ Χάλαρης, Ευθυμία Ρούσσου, Μαργαρίτα Πελέκη και Γεώργιος Κολυδάς.