Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Μ. Καφούρος

  • Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2019 - 18:19

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επισκέφθηκε την Τετάρτη 3 Ιουλίου ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάρκος Καφούρος στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Κυκλάδες.

Παρόντες από την πλευρά του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ήταν ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής καθώς και στελέχη του Επιμελητηρίου.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης έγινε παρουσίαση του θεσμικού ρόλου του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, των υποδομών και του έργου του. Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Ρούσσος επισήμανε πως το Επιμελητήριο Κυκλάδων μέσα από τα αναπτυξιακά προγράμματα, τα οποία διαχειρίζεται τα τελευταία χρόνια, έχει αποκτήσει εξαιρετικά υψηλή τεχνογνωσία την οποία χρησιμοποιεί με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της νησιωτικότητας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στις Κυκλάδες.

Στη συνέχεια, ο κ. Μάρκος Καφούρος, τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε διάφορους τομείς της πρωτογενούς παραγωγικής αλυσίδας και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα ανάπτυξης των νησιών, γνώση στην οποία έχει συμβάλει και η ενασχόλησή του με την τοπική αυτοδιοίκηση. Λόγω του ότι ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στις Κυκλάδες, σημαίνει πως βιώνει και ο ίδιος άμεσα τα προβλήματα της νησιωτικότητας και τις δυσκολίες που δημιουργούν στην καθημερινή ζωή των κατοίκων των νησιών. Γι’ αυτό και στόχος του είναι να αναδείξει αυτές τις δυσκολίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να συμβάλει αποτελεσματικά προς την αντιμετώπισή τους.

Θεωρεί πως το πιο σημαντικό στοιχείο των προγραμματικών δηλώσεων της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι δεν προβαίνει σε γενικόλογες υποσχέσεις, αλλά δρα βάσει στρατηγικού σχεδιασμού και χρονοδιαγράμματος για την υλοποίηση των στόχων της. Για τον ίδιο, ο βασικότερος στόχος είναι να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού κράτους.

Τέλος, εξήρε το έργο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και τόνισε ιδιαίτερα πως ο τρόπος λειτουργίας του αποτελεί πρότυπο αποτελεσματικότητας που θα μπορούσε κάλλιστα να υιοθετηθεί και από άλλους φορείς ακόμη και υπηρεσίες της κεντρικής διοίκησης της χώρας.