Ο απ. Έπαρχος Π.Ε. Μήλου, Ν. Βενάκης, απαντά στις δηλώσεις του απ. Δημάρχου Σίφνου προς την εφημερίδα, σχετικά με το ζήτημα του έργου αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης στη Σίφνο

«Ασκήσαμε άμεσα τα καθήκοντά μας»

  • Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2019 - 06:25

Απάντηση, σχετικά με τα όσα δήλωσε ο απερχόμενος Δήμαρχος Σίφνου, ερωτώμενος σχετικά με το ζήτημα της εγκατάστασης συστήματος τηλεμετρίας, στο πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης του νησιού, δίνει ο απ. Έπαρχος Π.Ε. Μήλου, κ. Νίκος Βενάκης.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Βενάκης είχε καταγγείλει, πως υπάρχει μία “σκανδαλώδης” επιμονή, να εγκατασταθεί σύστημα τηλεμετρίας, σε ένα δίκτυο ύδρευσης, το οποίο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα η ποιότητα του νερού που φτάνει στις βρύσες, να είναι πολύ χαμηλή. Ο απ. Δήμαρχος Σίφνου, κ. Ανδρέας Μπαμπούνης, απάντησε, πως ο φάκελος του έργου της τηλεμετρίας είναι ώριμος και έτοιμος και ως εκ τούτου προχωρά, ενώ, παρά το γεγονός, ότι ο Δήμος Σίφνου έχει στείλει προς θεώρηση στο Επαρχείο, μελέτη για την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης για επτά οικισμούς της Σίφνου, αυτή έχει “παγώσει” στην Τεχνική Υπηρεσία του Επαρχείου, επιρρίπτοντας ουσιαστικά την ευθύνη σε αυτή την κατεύθυνση, όσον αφορά στο γιατί δεν έχει πρώτα προχωρήσει αναβάθμιση του δικτύου, πριν την εγκατάσταση του δικτύου της τηλεμετρίας.

Ακολουθεί η αυτούσια η πλήρης απάντηση του Επάρχου, κ. Βενάκη, η οποία εστάλη προς την εφημερίδα, ως απάντηση στις δηλώσεις του κ. Μπαμπούνη:

«Σχετικά με τις ανακριβείς δηλώσεις του Δημάρχου Σίφνου κ. Μπαμπούνη, στο δημοσίευμα του φύλλου της 11/7/2019 της ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ, και για ξεκαθαριστούν τα πράγματα όσον αφορά στη λειτουργία του Επαρχείου Μήλου και δη της Τεχνικής Υπηρεσίας αυτού, σας ενημερώνω για τα εξής:

Παρ’ ότι η κ. Αυγερινοπούλου ορίστηκε ως επιβλέπουσα στις 14/11/2017, ο Δήμος Σίφνου διαβίβασε ένα και μόνο αντίγραφο της μελέτης στις 14/3/2018 με το υπ’ αρ. 855 έγγραφό του, το οποίο παραλήφθηκε από το Τμήμα τεχνικών Έργων του Επαρχείου στις 20/3/2018.

Παρά τον φόρτο εργασίας, που πράγματι βαρύνει τις πλάτες της μίας και μοναδικής υπαλλήλου του Τμήματος, η κ. Αυγερινοπούλου έλεγξε τη μελέτη και στις 23/4/18 και ενημέρωσε τους μελετητές για τις παρατηρήσεις της.

Οι μελετητές συμπλήρωσαν τον φάκελο στις 4/6/2018, οπότε αποπερατώθηκε ο έλεγχος και η μελέτη διαβιβάστηκε υπογεγραμμένη από την επιβλέπουσα με το υπ’ αρ. 71294/1684/12.6.18 στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων.

Και δεν μπορεί να μην γνωρίζει ο απερχόμενος Δήμαρχος τι γίνεται και να συκοφαντεί με τα «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», διότι μόλις στις 26/6/2019 ο Δήμος Σίφνου απέστειλε με courier (χωρίς διαβιβαστικό!) αίτημα του μελετητή, που απευθύνεται στον Δήμο, για την έγκριση και πληρωμή του 1ου Λογαριασμού της τοπογραφικής μελέτης για την «Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στους κεντρικούς οικισμούς Απολλωνίας και Αρτεμώνα».

Όσον αφορά, λοιπόν, στις αρμοδιότητες μας, το Επαρχείου Μήλου κι εγώ σαν Έπαρχος καθώς και το Τμήμα Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Μήλου και η κ. Αυγερινοπούλου ως προϊσταμένη αυτού, ασκήσαμε άμεσα και αποτελεσματικά τα καθήκοντά μας και δεν έχει κανείς να μας προσάψει το παραμικρό.

Ο κ. Μπαμπούνης οφείλει να ζητήσει ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ για τα ανυπόστατα λεγόμενά του, πρωτίστως από την υπάλληλο που την διασύρει ψευδώς και χωρίς λόγο και μετά από εμένα που αυτά τα χρόνια παρέμεινα στο πλευρό όλων των Δήμων του Επαρχείου με γνώμονα μόνο το συμφέρον των πολιτών.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας.»