Σε τροχιά υλοποίησης το έργο ανάπτυξης ψηφιακής εφαρμογής για τον εμπλουτισμό του τουρισμού εμπειρίας στην Αμοργό

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του τουρισμού εμπειρίας

  • Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2019 - 06:06

Την αποδοχή του ποσού των 70.000 ευρώ αποφάσισε ομόφωνα ο Δήμος Αμοργού, προκειμένου να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο διάστημα το έργο ανάπτυξης ψηφιακής εφαρμογής στον τομέα πολιτισμού για τον εμπλουτισμό του τουρισμού εμπειρίας στην Αμοργό.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και χρηματοδοτείται με το ποσό των 70.000 ευρώ και για το λόγο αυτό ο Δήμος Αμοργού όφειλε με απόφαση Δ.Σ. να αποδεχτεί το εν λόγω ποσό, που ενέκρινε με απόφασή της η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ώστε στη συνέχεια το ποσό αυτό της χρηματοδότησης να εγγραφεί στο Δημοτικό Προϋπολογισμό με αναμόρφωση για να μπορέσει ο Δήμος να το χρησιμοποιήσει για το σκοπό που έχει δοθεί.

Υπενθυμίζεται, πως η πράξη αφορά την ανάπτυξη ψηφιακής εφαρμογής στον τομέα του πολιτισμού για τον εμπλουτισμό του τουρισμού εμπειρίας στην Αμοργό και περιλαμβάνει τη δυνατότητα ξενάγησης με χρήση φορητών συσκευών σε σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος και ταυτόχρονα βιωματική ξενάγηση με χρήση φορητών συσκευών προκειμένου να υπάρξει απομακρυσμένη δυνατότητα γνωριμίας με το μοναδικό περιβάλλον της Μονής Χοζοβιώτισσας. Επιπλέον, θα υπάρχει δυνατότητα εικονικής περιήγησης με χρήση 360 μοιρών τεχνολογίας αποκλειστικά στις φορητές συσκευές των επισκεπτών, χωρίς να υπάρχει ανάγκη πρόσβασης στο σημείο επίσκεψης έτσι ώστε ο επισκέπτης να γνωρίζει νωρίτερα το πολιτιστικό σημείο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του. Ταυτόχρονα, θα αποτυπωθούν με χρήση 3D μοντέλων αντικείμενα που δεν βρίσκονται στην Έκθεση κειμηλίων της Χοζοβιώτισσας έτσι ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να τα γνωρίσει καλύτερα.

Τέλος, στο έργο θα υπάρχει καταγραφή και προβολή της Παραδοσιακής γιορτής του παστελιού, του παραδοσιακού γλυκού της Αμοργού με πλούσιο πολυμεσικό υλικό και βίντεο σε δύο γλώσσες.

Τα πολιτιστικά σημεία έχουν επιλεγεί με κριτήρια τοπικού σημείου ενδιαφέροντος, ιδιομορφίας του περιβάλλοντος και της προσέγγισής τους, της ιστορικής αξίας τους και αφορούν ενδεικτικά τον Πύργο της Αγίας Τριάδας στην Αρκεσίνη, την Αρχαιολογική Συλλογή Αμοργού, τη Μονή και την Έκθεση κειμηλίων της Χοζοβιώτισσας, τις Μονές Θεοσκέπαστη, Χρυσόστομο στα Κάψαλα, Aϊ Γιώργη Βαρσαμίτης, Άγιο Ιωάννη Θεολόγο στο Κρούκελο καθώς και τον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας.