Οι Δήμαρχοι του νησιωτικού νομού κάνουν έκκληση στους κατοίκους “να μένουν στο σπίτι” εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού

Ώρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης στις Κυκλάδες

Λουκέτο σε επιχειρήσεις εστίασης και τουριστικά καταλύματα ενώ λήφθηκαν έκτακτα μέτρα για σούπερ μάρκετ

Έκκληση προς το σύνολο των κατοίκων των νησιών να τηρούν πιστά τις οδηγίες της κυβέρνησης και να εφαρμόζουν απαραίτητα και στο ακέραιο τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού, απευθύνουν οι Δήμαρχοι των Κυκλάδων, στο πλαίσιο της ανάληψης της ευθύνης που τους αναλογεί, για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Υποστηρίζοντας έμπρακτα την καμπάνια “Μένουμε Σπίτι” του Υπουργείου Υγείας, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και με αφορμή τα πρώτα θύματα στη χώρα, οι Δήμοι από όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα έχουν προχωρήσει στην έκδοση ανακοινώσεων σχετικά με την εξυπηρέτηση των δημοτών, προκειμένου να μειώσουν - αν γίνεται - σε ποσοστό 100% τις άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών.

Οι ενημερώσεις τους έρχονται σε συνέχεια των κατευθύνσεων της κυβέρνησης, αλλά και της λήψης μίας σειράς έκτακτων μέτρων που εφαρμόζονται σε κάποιους κλάδους της οικονομίας για την αποφυγή συγκέντρωσης πολιτών, με φόντο τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Ήδη γνωστοποιήθηκε η απόφαση της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης μέχρι νεωτέρας, όπως και των τουριστικών καταλυμάτων μέχρι 30 Απριλίου. Παράλληλα, ο εμπορικός κόσμος στα νησιά, αλλά και στη Σύρο έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να λειτουργεί με μειωμένο ωράριο ενώ και τα σούπερ μάρκετ θα ακολουθήσουν τις ρητές οδηγίες της κυβέρνησης, όπως αυτές ανακοινώνονται και περιλαμβάνονται στις αποφάσεις με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Από την πλευρά τους, οι πολίτες καλούνται να έχουν αυξημένα αντανακλαστικά και να επιλέγουν τρόπους ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των υποθέσεών τους αν αυτές δεν μπορούν να αναβληθούν, ενώ οφείλουν πριν από τη μετακίνησή τους στον Δήμο να επικοινωνούν τηλεφωνικώς για να καθοδηγούνται σχετικά με τα θέματά τους. Αν και στα νησιά των Κυκλάδων προς το παρόν δεν έχει ακουσθεί κάποιο κρούσμα, ωστόσο, οι Δήμοι και οι Δήμαρχοι λειτουργώντας προληπτικά, εφαρμόζουν μέτρα που πρέπει να γίνουν σεβαστά. Επιπλέον, με φόντο την έντονη παραφιλολογία σε κάθε νησί, διευκρινίζεται για μία ακόμη φορά, πως, στην περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στις Κυκλάδες, θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς, όπως συμβαίνει και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Άμεση ανταπόκριση της “Τερψιχόρης”

Συμμόρφωση με τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα, έδειξαν σε τοπικό επίπεδο και τα μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών Επισιτισμού Εστιάσεως και Συναφών Επαγγελμάτων Σύρου “Τερψιχόρη”, έχοντας κλείσει όλα τα καφέ – μπαρ και τα εστιατόρια στο νησί.

Σε ανακοίνωσή της μάλιστα, το βράδυ της Παρασκευής, η “Τερψιχόρη” ανέφερε τα εξής: “Ο Σύλλογος “Τερψιχόρη” ενημερώνει τα μέλη του μετά την ενημέρωση για το κλείσιμο των ΚΔ στο πλαίσιο επέκτασης των μέτρων για την μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ότι το υπουργείο ανακοίνωσε το κλείσιμο μέχρι νεότερης ενημέρωσης όλων τον καφέ, μπαρ και καταστημάτων εστίασης από αύριο, Σάββατο 14 Μαρτίου 2020. Εξαιρούνται τα καταστήματα εφόσον έχουν ΚΑΔ delivery και δεν λειτουργούν το τμήμα καθίμενων πελατών αλλά μόνο το delivery και το take away (και σε αυτές τις περιπτώσεις όχι σε ούρα παραπάνω των 5 ατόμων)”.

Κλειστά μέχρι τέλος Απριλίου τα τουριστικά καταλύματα

Επιπλέον, συμμόρφωση με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας και Εσωτερικών για κλείσιμο των τουριστικών καταλυμάτων μέχρι τέλος Απριλίου υποχρεώνονται να δείξουν οι τοπικοί επιχειρηματίες του κλάδου, σε Σύρο και Κυκλάδες. Με τη συγκεκριμένη απόφαση “επιβάλλεται προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των εποχικών τουριστικών καταλυμάτων από 15 Μαρτίου έως και το τέλος Απριλίου, στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού”. Μεταξύ άλλων, η σχετική ΚΥΑ αναφέρεται “στην προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 έως και 30.4.2020, των κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας. Ως προς τα ήδη λειτουργούντα κατά τη δημοσίευση της παρούσας τουριστικά καταλύματα του προηγούμενου εδαφίου, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ στις 23.3.2020 και διαρκεί έως και 30.4.2020”.

Περιορίζει το ωράριο ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου

Υπευθυνότητα επιδεικνύει και ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου, ο οποίο προτρέπει τα μέλη του να περιορίσουν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τους, σύμφωνα με τις παρακάτω συστάσεις. “Τα καταστήματα τροφίμων, τηρώντας πάντοτε με μεγάλη προσοχή τους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας που προβλέπονται, να παραμείνουν ανοιχτά διατηρώντας το ήδη υπάρχον ωράριό τους.

Στα εμπορικά καταστήματα κάθε είδους που δεν ασχολούνται με τρόφιμα προτείνουμε τον περιορισμό του ωραρίου τους ως εξής: Το πρωί από τις 09.00 έως τις 14.00 & το απόγευμα κλειστά. Αυτό αρχικά για 15ημέρες από σήμερα 14/3/2020 και μέχρι τις 28/3/2020. Αν το παραπάνω προτεινόμενο ωράριο για τα εμπορικά καταστήματα έχει καθολική αποδοχή, δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα ανταγωνισμού”. Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου τονίζει ακόμη πως βρίσκεται σε άμεσα επαφή με την ΕΣΕΕ, ώστε να ενημερώσει τα μέλη του σε πιθανή νέα εξέλιξη για το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση για τους νησιώτες επιχειρηματίες

Ανάμεσα στους φορείς που ενημερώνουν τα μέλη τους για εναλλακτικούς τρόπους εξυπηρέτησής τους, με φόντο την κατάσταση της διασποράς του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι και το Επιμελητήριο Κυκλάδων. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, “εφόσον υπάρχει η δυνατότητα τηλεργασίας, συνιστά σε κάθε εταιρεία ή φυσικό πρόσωπο που χρειάζεται να συνδιαλλαγεί με τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου να επιλέγει τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εξυπηρέτησης περιορίζοντας τις επισκέψεις ή την τηλεφωνική επικοινωνία στις απολύτως αναγκαίες και έκτακτες περιπτώσεις”.

Επιπλέον, διευκρινίζει πως για υπηρεσίες που αφορούν το Μητρώο και το Γ.Ε.ΜΗ. η επικοινωνία μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης gemh@cycladescc.gr ενώ για τις αιτήσεις προέγκρισης δικαιώματος χρήσης επωνυμίας ή/και διακριτικού τίτλου λειτουργεί ο σύνδεσμος στην ιστοσελίδα https://www.e-kyklades.gr.

Τέλος, το Επιμελητήριο Κυκλάδων, κάνοντας λόγο για τις μοιραίες σοβαρές οικονομικές συνέπειες στους νησιώτες επιχειρηματίες, τονίζει πως διατηρεί επικοινωνία “με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων και παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις για τη σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των μελών του και για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην επιχειρηματική κοινότητα”.

Νέα μέτρα από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

Σε συνέχεια των μέτρων που είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, αναφορικά με την αναβολή όλων των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και το προσωρινό κλείσιμο γηπέδων, πολιτιστικών χώρων, Βιβλιοθηκών και Φιλαρμονικής, έρχονται νέες αποφάσεις στην κατεύθυνση της προάσπισης της δημόσιας υγείας.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του, ο Δήμαρχος, Νίκος Λειβαδάρας προτρέπει τους δημότες της Σύρου να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά και μέσω διαδικτύου από τον Δήμο. Ο ίδιος κάνοντας λόγο για αυστηρή τήρηση των κανόνων που ανακοινώνουν οι αρμόδιοι σε κεντρικό επίπεδο, παρακαλεί τους δημότες να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον Δήμο πριν από την επίσκεψή τους σε κάποια υπηρεσία, ώστε να μην βρίσκονται εκτεθειμένοι. “Στο πλαίσιο αυτό, από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεωτέρας, σας προτρέπω για την εξυπηρέτησή σας από τις υπηρεσίες του Δήμου να προτιμάτε το διαδίκτυο από τη φυσική σας παρουσία” αναφέρει σχετικά, υπενθυμίζοντας τα τηλέφωνα του γραφείου Δημάρχου αλλά και όλων των βασικών υπηρεσιών. Για λόγους οικονομίας χώρου όλα τα τηλέφωνα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Δήμου, ενώ οι αριθμοί στο γραφείο Δημάρχου έχουν ως εξής: 22813-61002, 22813-61010, 22813 – 61070. Τέλος, ο ίδιος σημειώνει πως αναβάλλονται όλα τα ραντεβού στο πλαίσιο της “Ημέρας του Δημότη” ενώ για τα ΚΕΠ, τονίζει πως, “θα λειτουργούν από τις 07.30 έως τις 15.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή και θα εξυπηρετούν τους πολίτες μόνο με ραντεβού. Κλείσιμο ραντεβού στα τηλ. 2281361300 και 2281361308, fax στον αριθμό 22810.79644 και στο email: d.ermoupoleos@kep.gov.gr”.

Με ανακοίνωσή της, η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Κανδιώ Μαραγκού ενημερώνει για το κλείσιμο του επιβατικού σταθμού στο λιμάνι της Ερμούπολης, ενώ ο Δήμος γνωστοποιεί ακόμη πως από σήμερα, δεν θα εκτελείται κανένα δρομολόγιο της δημοτικής συγκοινωνίας (mini bus).

Συστάσεις και προτροπές από τους Δήμους στα Κυκλάδονήσια

Σταθερή ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης απέναντι στην εξάπλωση του κορωνοϊού στα νησιά, πραγματοποιούν οι Δήμοι και οι Δήμαρχοι των Κυκλάδων, πληροφορώντας τους δημότες για την κάλυψη των αναγκών τους από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Μετά από την αναστολή της λειτουργίας των γηπέδων, των παιδικών χαρών και όλων των πολιτιστικών χώρων, κάθε Δήμος προχωρά σε μικρές ανακοινώσεις με αφορμή τη λήψη επιπλέον μέτρων.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραΐσκος σημειώνει πως, έως 30.03.3020 με δυνατότητα παράτασης στο νησί θα ακολουθήσουν τα παρακάτω μέτρα. Για κάθε υπηρεσία ή συναλλαγή με τον Δήμο συμπεριλαμβανομένου και του ΚΕΠ, οι πολίτες πρέπει προηγουμένως να επικοινωνούν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά με τους αρμόδιους υπάλληλους για την εξυπηρέτησή τους (βλέπε τον Πίνακα Επικοινωνίας). Οι ώρες προσέλευσης κοινού στις υπηρεσίες του Δήμου (εκτός του ΚΕΠ) ορίζονται ως 11:00 με 13:00 και μόνο για τις περιπτώσεις που δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά αφού έχει προηγηθεί επικοινωνία με τον Δήμο. Οι πληρωμές προς τον Δήμο εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων θα γίνονται μέσω Τραπέζης και ηλεκτρονικά. Τέλος σημειώνει πως, η δομή του “Βοήθεια στο Σπίτι” συνεχίζει τη διανομή φαρμάκων στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού λαμβάνοντας κάθε μέτρο προστασίας.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος τοποθετείται και ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, ο οποίος καλεί τους δημότες “να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές και εξ αποστάσεως υπηρεσίες για την διεκπεραίωση των υποθέσεών τους”. Γνωστοποιεί ακόμη πως, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Δήμου Άνδρου θα λειτουργούν από τις 07.30 έως τις 15.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή,
και θα εξυπηρετούν τους πολίτες μόνο κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού στα: 2282360326 (Κόρθι), 2282360221 (Χώρα) και 2282041848 (Μπατσί). Τέλος, προτρέπει τους δημότες να πληρώνουν μέσω e-banking τους λογαριασμούς τους.

Από την πλευρά της, η Δήμαρχος Σίφνου, Μαρία Ναδάλη γνωστοποίησε πως συγκροτήθηκε τριμελής Επιτροπή στον Δήμο για θέματα πολιτικής προστασίας στο νησί, η οποία κι έλαβε συγκεκριμένες αποφάσεις όπως την αναστολή λειτουργίας παιδικών χαρών, όπως και την εξυπηρέτηση των δημοτών εξ αποστάσεως. Για τον συγκεκριμένο λόγο γνωστοποιεί τα παρακάτω στοιχεία: Δήμος Σίφνου: 2284360300, Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σίφνου: 2284033707, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σίφνου (ΔΗ.Κ.Ε.Σ.): 2284031977, Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.): 2284031234. Τέλος, εξηγεί πως με προσοχή θα εξυπηρετούνται οι ωφελούμενοι του “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Νάξου, Δημήτρης Λιανός καλεί τους δημότες να εξυπηρετούνται τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά από τον Δήμο, προκειμένου να μην μετακινούνται και να μη συγκεντρώνονται σε κλειστούς χώρους, ενώ υπενθυμίζει το κλείσιμο αθλητικών και πολιτιστικών χώρων τουλάχιστον ως τις 27 Μαρτίου. Ο ίδιος γνωστοποιεί ακόμη και την αναστολή λειτουργίας του ΚΑΠΗ, του ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης και των Σχολών Γονέων ενώ τονίζει πως, αντίθετα, το ΚΗΦΗ θα λειτουργεί κανονικά από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου και ώρες 7:30 – 15:30.

Σε ευρεία σύσκεψη στον Δήμο Πάρου λήφθηκαν συγκεκριμένα μέτρα από τη Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Πάρου, Μάρκο Κωβαίο στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού. Ειδικότερα, αποφασίστηκε: “Η δημιουργία ιατρικής - επιστημονικής ομάδας η οποία θα πραγματοποιεί επισκέψεις κατ’ οίκον για κλινική εξέταση σε ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα. Η δημιουργία τηλεφωνικού κέντρου στο Κέντρο Υγείας όπου θα υπάρχει 24ωρη κάλυψη για πρώτη εκτίμηση του περιστατικού. Η μεταφορά του ΕΚΑΒ σε χώρο διαφορετικό από αυτόν που στεγάζεται μέχρι σήμερα, ο οποίος θα αποφασιστεί τις προσεχείς μέρες. Στόχος, ο χώρος που στεγάζεται τώρα, να γίνει σημείο προελέγχου ύποπτων περιστατικών. Η συνταγογράφηση των φαρμάκων να γίνεται τηλεφωνικά μέσω δικτύου που θα λειτουργήσει σε συνεργασία με τον Δήμο, ούτως ώστε να αποσυμφορηθεί το Κ.Υ από επισκέψεις. Η κατασκευή ειδικού χώρου στο κέντρο υγείας μερίμνη του Δήμου, για βραχεία νοσηλεία προσβληθέντων από τον ιό. Η λήψη μέτρων από τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, για την προστασία του προσωπικού και των χώρων εξετάσεων”.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Κωβαίος εξηγεί τέλος πως, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Πετρόπουλου, “οι συνεδριάσεις τόσο της δημόσιας επιτροπής διαβούλευσης όσο και του δημοτικού συμβουλίου της Πάρου στις οποίες προεδρεύει, θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών” ενώ όποτε είναι εφικτό θα γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σαφής είναι και ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, ο οποίος παρομοίως με όλους τους Δημάρχους, καλεί τους πολίτες να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών δυνατοτήτων που παρέχονται από τον Δήμο, αναφορικά με τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους. Τονίζει μάλιστα πως, στην ιστοσελίδα του Δήμου Μυκόνου www.mykonos.gr οι πολίτες μπορούν να αντλούν κάθε χρήσιμη πληροφορία που σχετίζεται με τηλέφωνα επικοινωνίας που αφορούν στις Υπηρεσίες του Δήμου (τηλ. Κέντρο 2289360100).

Καμία συγκέντρωση σε δημόσιους χώρους

Με ιδιαίτερη υπευθυνότητα ενημερώνουν τους δημότες και άλλοι Δήμαρχοι των Κυκλάδων. Πιο αναλυτικά, ο Δήμαρχος Σερίφου, Κώστας Ρεβίνθης καλεί τους κατοίκους να μη μεταβαίνουν σε δημοτικούς χώρους ενώ τονίζει πως αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Μάλιστα, σημειώνει σε ανακοίνωσή τους, πως περιορίζονται οι ώρες εξυπηρέτησης κοινού από τις Υπηρεσίες του Δήμου Σερίφου, μεταξύ 11.00 με 13.00 για τις εξαιρετικές περιπτώσεις, όπου η φυσική παρουσία κρίνεται απαραίτητη ενώ εξηγεί πως το ΚΕΠ θα είναι κλειστό σίγουρα ως 18 Μαρτίου. Για την εξυπηρέτηση των δημοτών σημειώνει πως το τηλέφωνο είναι 2281051210 - 52311.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Θήρας, Αντώνης Σιγάλας γνωστοποιεί πως ο Δήμος κλιμακώνει τα μέτρα πρόληψης λόγω της ταχείας εξάπλωσης του κορωνοϊού για να αποφύγει τυχόν δυσάρεστη εξέλιξη. Ως εκ τούτου, αναφέρει πως το ταμείο του Δήμου θα είναι κλειστό (εκτός εξαιρετικών και επειγουσών περιπτώσεων) και οι πληρωμές προς τον Δήμο για οφειλές κ.λπ. θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω Τραπέζης ενώ τέλος, καλεί τους δημότες μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου να αναζητούν τα τηλέφωνα για την επικοινωνία τους με τον Δήμο.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος προχωρά σε περιορισμό του ωραρίου της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών από σήμερα (για το κοινό από 08.00 π.μ. μέχρι 12.00 μ.μ.) ενώ επισημαίνει ακόμη πως, οι δημότες συνίσταται να επιλέγουν για την εξυπηρέτησή τους την εξόφληση λογαριασμών μέσω e-banking ενώ καλεί τους κατοίκους να εξυπηρετούνται και τηλεφωνικά.

Τέλος, προτρέπει τους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια απευθυνόμενος κυρίως σε εκείνους που έχουν ηλικία άνω των 70 ετών.

Όσον αφορά στον Δήμο Μήλου, ο Δήμαρχος Μήλου, Μανώλης Μικέλης υποστηρίζει πως οι δημότες μπορούν να εξυπηρετούνται διαδικτυακά από τις υπηρεσίες και σε σπάνιες περιπτώσεις να καθοδηγούνται τηλεφωνικώς, αν προκύψει κάτι έκτακτο. “Σε ειδικές και επείγουσες περιπτώσεις που απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία, η εξυπηρέτηση θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης στα τηλέφωνα που αντιστοιχούν στις υπηρεσίες: ΚΕΠ: 2287360100-2287369126, Οικονομική Υπηρεσία: 2287360121, Τεχνική Υπηρεσία: 2387360110-2287360111, Γραμματεία: 2287360105- 2287360107 κ.α..”.

Τέλος, ο Δήμαρχος Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης ενημερώνει πως κλείνει όλους τους χώρους άθλησης και τις παιδικές χαρές του Δήμου τουλάχιστον μέχρι τις 25 Μαρτίου, ενώ καλεί τους δημότες να προχωρούν σε ηλεκτρονικές πληρωμές. Ο ίδιος μάλιστα, αναφορικά με τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, αναφέρει πως, “Οι ώρες προσέλευσης κοινού στις υπηρεσίες του Δήμου Κύθνου, μόνο για περιπτώσεις που δεν διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά, ορίζονται ως 11.00-13.00”. Παρομοίως πράττει και ο Δήμαρχος Ιητών, Γκίκας Γκίκας, ο οποίος ενημερώνει τους δημότες για το κλείσιμο όλων των επισκέψιμων δημοτικών δομών και των χώρων άθλησης, προκειμένου να προστατευθούν οι δημότες. Για τους κατοίκους της Ίου ισχύει η γενική κατεύθυνση της ανάπτυξης τηλεφωνικής επικοινωνίας με τις δημοτικές υπηρεσίες για την καθοδήγησή τους.

Αξίζει να αναφερθεί τέλος, πως στη γενικότερη μέριμνα των Δήμων των νησιών εντάσσεται και η παρέμβαση των Δήμων Σίφνου και Σερίφου προς την κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Παιδείας ώστε να μην επιτρέπονται οι μετακινήσεις μαθητών – φοιτητών καθώς και εκπαιδευτικών από και προς τα νησιά, προκειμένου να μη μεταδοθεί ο κορωνοϊός. Στην παρέμβασή τους, οι δύο Δήμαρχοι θίγουν την κατάσταση των υγειονομικών δομών στα νησιά, εκφράζοντας την αγωνία τους στην περίπτωση εμφάνισης κάποιου κρούσματος.

 

 

Ετικέτες: