Ο Δήμαρχος Τήνου, Γ. Σιώτος για την επανεκκίνηση του κλάδου του Τουρισμού

Restart στον τουρισμό

  • Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2020 - 07:15

Στις επάλξεις βρίσκεται το νησί της Τήνου με την “αυγή” του καλοκαιριού, καθώς προσδοκά να υποδεχθεί τουρισμό τη φετινή σεζόν.

Με μία λιτή ανακοίνωσή του, ο Δήμαρχος, Γιάννης Σιώτος αναφέρεται στην επανεκκίνηση του κλάδου του Τουρισμού, διαβεβαιώνοντας κατοίκους αλλά κι επισκέπτες για την διασφάλιση της υγείας τους.

Ακολουθεί αυτούσια η δήλωσή του.

 

Αισιόδοξο μήνυμα για τη φετινή σεζόν

Προχωράμε στην επόμενη φάση της επαναφοράς στην κανονικότητα, με βάση τα νέα δεδομένα και το restart του τουρισμού, με στόχο προσήλωση στη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων της Τήνου και των επισκεπτών μας.

Μέχρι σήμερα, δείξαμε υπευθυνότητα, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στη λήψη αποφάσεων και μέτρων, πολλές φορές προληπτικά, πριν ακόμα υπαγορευτούν από την Πολιτική Προστασία για να διατηρήσουμε την Τήνο έναν ασφαλή προορισμό. Και το πετύχαμε.

Τώρα, το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και εμείς στις επάλξεις για να ανταπεξέλθουμε στα νέα ζητούμενα και τις ανάγκες που προκύπτουν τόσο για τη διασφάλιση της υγείας όλων, όσο και στηρίζοντας τους επαγγελματίες του τουρισμού για να ανταποκριθούν στην πρόκληση αυτής της περιόδου έτσι ώστε όλοι μαζί να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες και αξέχαστες εμπειρίες διακοπών στους επισκέπτες μας.

Σε αυτή τη διαδρομή δεν είμαστε μόνοι. Διατηρούμε συνεχή επικοινωνία με την κεντρική διοίκηση, το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Στόχος μας είναι να συνδράμουμε στην εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγείας και στην εκπαίδευση των επαγγελματιών του τουρισμού και παράλληλα να αναδείξουμε το νησί μας ως ασφαλή προορισμό που αξίζει κάποιος να επισκεφθεί. Σ’ αυτή την κατεύθυνση είμαστε έτοιμοι να συγχρονιστούμε με την στρατηγική επικοινωνίας της Ελλάδας τόσο στο διεθνές κοινό όσο και στους Έλληνες που τα τελευταία χρόνια μας έχουν δείξει έντονα την προτίμηση τους.

Έχουμε δυνατά χαρτιά στα χέρια μας αφού η Τήνος έχει τοποθετηθεί πλέον στον τουριστικό χάρτη ως ένας αυθεντικός προορισμός με ένα ιδιαίτερα ελκυστικό μπουκέτο ταξιδιωτικών εμπειριών που περιλαμβάνει τα πολυάριθμα γραφικά χωριά με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, το έντονο το στοιχείο της τέχνης και της παράδοσης με κορυφαία αναφορά στην μαρμαροτεχνία, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως τα θαλάσσια σπορ, το οργανωμένο δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών, την ποδηλασία και την επαφή με τη φύση καθώς και την Τηνιακή γαστρονομία που στηρίζεται στην παραγωγή τοπικών προϊόντων. .Πάνω από όλα όμως η Τήνος είναι οι άνθρωποι της. Τα καταλύματα μας, μικρές φροντισμένες και ποιοτικές οικογενειακές επιχειρήσεις θα ανοίξουν για να υποδεχτούν και να φιλοξενήσουν όσους επιλέξουν την Τήνο για τις διακοπές τους και να τους κάνουν να νιώσουν σαν το σπίτι τους.

Τέλος, πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για το νησί είναι η εγγύτητα με την Αθήνα, το λιμάνι της Ραφήνας και τα διεθνή αεροδρόμια του Ελευθ. Βενιζέλου και της Μυκόνου. Με όλα τα παραπάνω, η Τήνος, η Μούσα του Αιγαίου θα μαγέψει και φέτος όλους όσους αυτή τη στιγμή ονειρεύονται το ταξίδι και είμαστε εδώ για να το κάνουμε πραγματικότητα.

 

Ετικέτες: