Στο στάδιο της δημοπράτησης βρίσκεται το έργο ενίσχυσης της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου όπου στεγάζεται το επαγγελματικό λύκειο της Μυκόνου

Άμεσα η ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΠΑΛ Μυκόνου

  • Παρασκευή, 28 Μαΐου, 2021 - 06:15

Δημοπρατείται από τον Δήμο Μυκόνου το έργο της ενίσχυσης της ενεργειακής απόδοσης του σχολικού κτηρίου του Επαγγελματικού Λυκείου του Δήμου Μυκόνου.

Με την υλοποίηση του έργου αναμένεται να πραγματοποιηθούν από τον ανάδοχο που θα προκύψει παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης στο δημοτικό κτήριο που στεγάζει το ΕΠΑΛ του Δήμου Μυκόνου.

Πιο συγκεκριμένα, οι κυριότερες παρεμβάσεις αφορούν σε:

- Αντικατάσταση των κουφωμάτων

Η παρέμβαση στα κουφώματα του κτηρίου εντάσσεται μαζί με την επόμενη, στη θωράκιση του κτηρίου στα σημεία που θεωρείται ότι έχουν το σημαντικότερο πρόβλημα και που μπορούν να δεχτούν παρεμβάσεις. Προτείνεται η αντικατάσταση αυτών με αντίστοιχων διαστάσεων κουφώματα ξύλινου πλαισίου, ώστε με την παρέμβαση αυτή ο συντελεστής θερμικών απωλειών να μειωθεί δραστικά, ενώ παράλληλα να βελτιωθεί σημαντικά η αεροστεγανότητα μειώνοντας έτσι τη διείσδυση εξωτερικού αέρα στο χώρο και κατ’ επέκταση τις ενεργειακές δαπάνες.

- Τοποθέτηση θερμουγρομόνωσης δώματος

- Εγκατάσταση αντλιών θερμότητας αέρα, νερού, προς αντικατάσταση των παλαιάς τεχνολογίας λεβήτων πετρελαίου, που παραμένουν επικουρικά, καθώς και συστημάτων βελτίωσης απόδοσης του συστήματος θέρμανσης.

- Αντικατάσταση φωτιστικών και εγκατάσταση αισθητήρων φωτός

Για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για τον φωτισμό, καθώς και τη βελτίωση της οπτικής άνεσης των μαθητών εντός των αιθουσών διδασκαλίας, προτείνεται η αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων. Η αντικατάσταση των υφιστάμενων΄

λαμπτήρων πυράκτωσης θα γίνει με φωτιστικά φθορισμού γραμμικών λαμπτήρων. Για την καλύτερη χρήση του τεχνητού φωτισμού (χρόνος λειτουργίας) και την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, προτείνεται επίσης η τοποθέτηση διάταξης αυτοματισμού για τη ρύθμιση των χρόνων λειτουργίας του τεχνητού φωτισμού και τη σύζευξή του με τον φυσικό φωτισμό.

- Εγκατάσταση Κεντρικού Συστήματος Διαχείρισης (BEMS), με ελεγκτές άμεσου ψηφιακού ελέγχου (Direct Digital Control) για τη δυνατότητα άμεσου ελέγχου και χειρισμού του συνόλου των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Το Κεντρικό Σύστημα Διαχείρισης BEMS των Η/Μ εγκαταστάσεων θα συλλέγει τα απαραίτητα στατιστικά στοιχεία για την ορθή διαχείριση, συντήρηση και λειτουργική αποτίμηση των εγκαταστάσεων αυτών. Θα προσφέρει την ομαλή λειτουργία όλων των Η/Μ εγκαταστάσεων σύμφωνα με τις πραγματικές απαιτήσεις του κτηρίου και τη βέλτιστη εξοικονόμηση ενέργειας, μέσω εκτεταμένων μετρήσεων, παρακολούθησης και ελέγχου των λειτουργιών των εγκαταστάσεων.

Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών πρόκειται να γίνει στις 29 Ιουνίου.

Ετικέτες: