Κατάθεση αίτησης χρηματοδότησης για έργο αναβάθμισης των αύλειων χώρων σε σχολικά κτήρια του Δήμου Σερίφου

Εμπλουτισμός των αθλητικών χώρων για τους νέους

Με νέα πρόταση χρηματοδότησης, αυτή τη φορά για τη βελτίωση των εξωτερικών χώρων των σχολικών μονάδων του νησιού, επανέρχεται ο Δήμος Σερίφου.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας των αιρετών και στελεχών του Δήμου Σερίφου, προκειμένου να αξιοποιούνται όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, για την αναβάθμιση των υποδομών και υπηρεσιών, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σερίφου προχώρησε στην έγκριση της υποβολής αίτησης χρηματοδότησης, με στόχο την εξασφάλιση πόρων από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου, για το έργο «Αναβάθμιση αύλειων χώρων σχολικών κτηρίων Δήμου Σερίφου», προϋπολογισμού 132.000 ευρώ, στο πλαίσιο του Μέτρου 2 «Παρεμβάσεις στον αστικό χώρο» (υπομέτρο 2.8 “Αναβάθμιση αύλειων χώρων σχολείων, ενίσχυση της φύτευσης και της διαπερατότητας των εδαφών για τη δημιουργία χώρων πρασίνου στα σχολεία”).

Το προτεινόμενο έργο αποτελείται από τα εξής δύο Υποέργα:

Υποέργο 1: Αναβάθμιση αύλειου χώρου Δημοτικού Σχολείου Σερίφου, συνολικού προϋπολογισμού 73.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Στο συγκεκριμένο σκέλος, προτείνεται να τοποθετηθεί σύγχρονος και υψηλών προδιαγραφών ελαστικός τάπητας (σε βάση νέου βιομηχανικού δαπέδου) και να εγκατασταθεί σύστημα ηλεκτροφωτισμού (πυλώνες, πίλλαρς και φωτιστικά σώματα υψηλής ενεργειακής απόδοσης). Επίσης, προβλέπεται η εγκατάσταση αθλητικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας για καλαθοσφαίριση και πετοσφαίριση. Με την προτεινόμενη παρέμβαση, σημειώνεται, πως θα αναβαθμιστεί λειτουργικά ο αύλειος χώρος του Δημοτικού Σχολείου, θα ενισχυθεί η ασφάλεια των μαθητών και των αθλουμένων, ενώ θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο και ασφαλές σημείο άθλησης των νέων.

Υποέργο 2: Αναβάθμιση αύλειου χώρου Γυμνασίου Σερίφου συνολικού προϋπολογισμού 59.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Για το Γυμνάσιο, προτείνεται να τοποθετηθεί επίσης σύγχρονος και υψηλών προδιαγραφών ελαστικός τάπητας σε βάση νέου βιομηχανικού δαπέδου και να εγκατασταθεί σύστημα ηλεκτροφωτισμού (πυλώνες, πίλλαρς και φωτιστικά σώματα υψηλής ενεργειακής απόδοσης). Όσον αφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις, προτείνεται η εγκατάσταση αθλητικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας για πετοσφαίριση. Στόχος των παρεμβάσεων και για το Γυμνάσιο Σερίφου, αποτελεί η λειτουργική αναβάθμιση, η ασφάλεια μαθητών και αθλούμενων και ο εν γένει εμπλουτισμός των σημείων άθλησης για τα παιδιά του νησιού.

Ετικέτες: