Ο δήμος Τήνου για τη δημοτική επιχείρηση σφαγείων - ελαιοτριβείου

  • Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, 2022 - 12:42

"Με αίσθημα ευθύνης οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι η Δημοτική μας Αρχή με οργανωμένο και συγκροτημένο τρόπο κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που θα διασφαλίσουν τη λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης Σφαγείου – Ελαιοτριβείου.

Όπως όλοι γνωρίζουν, από τις 12 Ιουνίου του 2009, είχε συναφθεί δάνειο μεταξύ της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias AE και της Δημοτικής Επιχείρησης. Ένα δάνειο που, παρά τις προσπάθειες της προηγούμενης διοίκησης για την εύρεση κοινής συμφωνίας, καταγγέλθηκε από την τράπεζα τον Νοέμβριο του 2018. Ακολούθησε η έκδοση διαταγής πληρωμής από το Πρωτοδικείο Σύρου στις 16.04.2019 που με δικές μας νομικές ενέργειες ανεστάλη μέχρι και σήμερα. Στις 24 Μαΐου του προηγούμενου έτους και χωρίς καμία ειδοποίηση, ενημέρωση ή ανάμειξη της ΔΕΣΦΕΤ, εκχωρήθηκε το δάνειο από την Τράπεζα Eurobank στην Mexico Finance DAC, με διαχειρίστρια – μη δικαιούχο διάδικο την «doValue Greece Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις». Μετά από αυτή την εξέλιξη η Δημοτική μας Αρχή έχει δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για τη διάσωση του Σφαγείου από τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που έχει οριστεί για τον Μάιο 2023 και παράλληλα έχει αποταθεί στην Πολιτεία για την εύρεση χρηματοδότησης.

Η προσπάθεια αυτή απαιτεί τη συναίνεση και την συνεργασία όλων των παρατάξεων του Δήμου, και βεβαίως τις προτάσεις τους, που καλό θα ήταν να διέπονται από σοβαρότητα και όχι από επικοινωνιακή σκοπιμότητα.

Σε κάθε περίπτωση αυτό για το οποίο θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε γι’ άλλη μία φορά είναι, ότι θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Δημοτικής μας Επιχείρησης".