Ο Δήμαρχος Μυκόνου στην 43η Σύνοδο Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών

  • Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου, 2022 - 06:30

Στην 43η Σύνοδο Ολομέλειας του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο έδωσε το “παρών” ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τοποθετήθηκε για το ζήτημα που απασχολεί έντονα τα τελευταία χρόνια και αφορά στην καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και αυτή των ψευδών ειδήσεων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “Η ρητορική μίσους είναι άκρως βλαπτική όχι μόνο για την δημοκρατία, αλλά για την κοινωνία ευρύτερα” και υπερθεμάτισε λέγοντας ότι η περίπτωση της Μυκόνου έχει αποτελέσει αντικείμενο ψευδών ειδήσεων αρκετές φορές με στόχο τη φήμη της ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

Στη συνέχεια του λόγου του στο Κογκρέσο επισήμανε και την ανάγκη εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου νομικού πλαισίου και τη διαμόρφωση και υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών για την καταπολέμηση φαινομένων που προσβάλουν τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού, αλλά και τον κρίσιμο ρόλο της ευρύτερης κοινωνίας για την αποτροπή της εξάπλωσης του μίσους.

Όπως τόνισε ο κ. Κουκάς, “Με διαφάνεια, λογοδοσία και εμπειρία μέσω της συμμετοχής των πολιτών στα τοπικά και περιφερειακά όργανα, θα καταφέρουμε να διασφαλίσουμε το προνόμιο ενός ισότιμου διαλόγου και μιας ελευθερίας λόγου και κριτικής, που δεν θα στοχοποιεί, αλλά αντίθετα θα προστατεύει τις ευρωπαϊκές μας αρχές”.

Τον Ιανουάριο του 2020 ο Δήμαρχος Μυκόνου, είχε επιλεγεί από την ΚΕΔΕ, ως επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης και το Νοέμβριο του ίδιου έτους εξελέγη Αντιπρόεδρος του Κογκρέσου με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.