Συναντήσεις εργασίας του βουλευτή Κυκλάδων Μάρκου Καφούρου για τα θέματα των νησιών

  • Τετάρτη, 10 Απριλίου, 2024 - 10:08

Σημαντικές συναντήσεις πραγματοποίησε το τελευταίο δεκαπενθήμερο ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Μάρκος Εμμ. Καφούρος, στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων. Ειδικότερα:

Την Τετάρτη 3/4, ο κ. Καφούρος πραγματοποίησε μια σημαντική επίσκεψη εργασίας στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ, όπου συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γρηγόρη Δημητριάδη. Θέμα της συζήτησης ήταν τα ακίνητα που διαχρονικά χρησιμοποιεί ο Δήμος Θήρας και φέρονται να έχουν παραχωρηθεί στην ΕΤΑΔ ή στο ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται σχολεία, γήπεδα, πλατείες καθώς και οι εμβληματικοί Στάβλοι του Καμαρίου. Η συζήτηση διεξήχθη με θετική διάθεση και έθεσε τη βάση συνεργασίας, με τον Δήμο Θήρας, για περαιτέρω, διεξοδική εξέταση της κάθε περίπτωσης προς όφελος των κοινωνικών αναγκών του τόπου.

Την επομένη, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Νικόλαο Ταχιάο, παρουσία του δημάρχου Νάξου κ. Δημήτρη Λιανού και του Γ.Γ. ενωσιακών πόρων και υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Δημητρίου Παπαγιαννίδη, σχετικά με την επανεκκίνηση των εργασιών και την ολοκλήρωση του φράγματος Τσικαλαρίου στη Νάξο. Πρόκειται για ένα έργο του οποίου η μελέτη συντάχθηκε το 2002, δημοπρατήθηκε το 2011 και παρουσιάζει εξαιρετικές δυσκολίες για την ολοκλήρωση του.

Είχε προηγηθεί η από 21/3 συνάντηση του βουλευτή Κυκλάδων με τον Γ.Γ. ΥΠΑΑΤ κ. Παπαγιαννίδη, παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Γεώργιου Νομικού. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν, μεταξύ άλλων, η αξιοποίηση των υδάτων των βιολογικών σταθμών τριτοβάθμιας επεξεργασίας και η κατασκευή αρδευτικού δικτύου για τον αμπελώνα της Σαντορίνης, καθώς και η χρηματοδότηση για την βελτίωση του αλιευτικού καταφυγίου στη Βλυχάδα Σαντορίνης.

Στις 21/3, ο κ. Καφούρος είχε συνάντηση εργασίας με την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, τον δήμαρχο Θήρας κ. Νικόλαο Ζώρζο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Γεώργιο Νομικό, με θέμα την ολοκλήρωση του στρατηγικού σχεδιασμού που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός για τη Σαντορίνη.

Την ίδια μέρα επίσης, με τη συμμετοχή του δημάρχου Νάξου κ. Δημήτρη Λιανού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου, με θέμα τη λειτουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στη Νάξο.

Στις 22/3, ο κ. Καφούρος είχε συνάντηση με ανώτατα στελέχη του ΑΔΜΗΕ, όπου, παρουσία του δημάρχου Θήρας και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Θήρας, συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργεί το καλώδιο διασύνδεσης της ΔΕΗ στη χωροθέτηση του νέου λιμανιού. Ο βουλευτής θα συμμετέχει ενεργά στον συντονισμό μεταξύ των μελετητών του έργου και του επιτελείου του ΑΔΜΗΕ για την επίλυση των προβλημάτων.

Τέλος, ο κ. Καφούρος είχε διαδοχικές επαφές με υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με το καυτό θέμα της «μπαστούρας» και τα προβλήματα που δημιουργούνται στους κτηνοτρόφους και στο περιβάλλον των νησιών μας.